ОГЛАСИО СЕ МОК Руски спортисти ће се поново такмичити, али под једним условом

Novosti online

01. 10. 2022. у 16:02

РУСКИ спортисти могли би ускоро поново да се нађу на теренима широм света, потврдио је први човек Међународног олимпијског комитета Томас Бах.

ОГЛАСИО СЕ МОК Руски спортисти ће се поново такмичити, али под једним условом

Фото: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Бах истиче да би Русима могло да се врати право на учествовање, али под једним условом - да не подржавају рат у Украјини.

- Не ради се нужно о повратку Русије, већ о томе да се спортисти са руским пасошем који не подржавају рат врате. Ту долазимо до наше дилеме – рат нису почели руски спортисти, али смо видели да неке владе нису желеле да поштују аутономију међународног спорта- изјавио је Бах и додао:

- Због тога, са друге стране, морамо и да мотримо на то како можемо да комплетирамо нашу мисију и вратимо све спортисте у протокол, у којем год формату - додао је прослављени Немац.

Подсетио је да је забрана руским спортистима је и даље на снази, али је наговестио да није све изгубљено за наредне Олимпијске игре у Паризу 2024.

- Нема промена у нашим препорукама, захвални смо свим међународним федерацијама које их поштују. Олимпијски покрет има мисију мира, тако да морамо да видимо како можемо да допринесемо миру. Мислим да је наше највеће могуће достигнуће да Олимпијске игре и спорт буду нешто што ће наставити да уједињује људе и човечанство- подвукао је Бах.

БОНУС ВИДЕО: ТРАНСФЕР ЗВЕЗДА: Ко је Ерлинг Халанд најтраженији фудбалер на свету?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)