ЈОШ ЈЕДАН ТРОФЕЈ СТРЕЛКИЊЕ: Зорана Аруновић дипломирала на Филолошком факултету

Љ.Б.

28. 09. 2022. у 17:50

У среду, 28. септембра, у деканату Филолошког факултета Универзитета у Београду организован је свечани пријем стрелкиње Зоране Аруновић, која је пре неколико дана дипломирала на Катедри за славистику овог факултета, на Групи за украјински језик и књижевност.

ЈОШ ЈЕДАН ТРОФЕЈ СТРЕЛКИЊЕ: Зорана Аруновић дипломирала на Филолошком факултету

ФОТО: Филолошки факултет

Занимљивост овог сусрета огледа се и у томе што је декан Филолошког факултета проф. др Ива Драшкић Вићановић Зорани предавала Увод у филозофију. Зорана живо памти њена предавања, на којима се, поред развијања критичког духа,  суочила са степеном ангажовања које студије захтевају и научила како да се носи са изазовима чије савладавање подстиче лични развој. 

Зорана је истакла да је у тешким тренуцима припрема за светска првенства и Олимпијске игре потпору налазила у украјинској књижевности. Велику заслугу за успешно окончање студија приписује професорки украјинске књижевности Тањи Гаев, која ју је пратила од почетка студија, а касније, када је њена спортска каријера узлетела и одвукла је од свакодневног учења, није јој дозвољавала да одустане.

Проф. др Драшкић Вићановић подвукла је да је веома важно да се чује глас спортиста по питању значаја образовања, и нагласила да је овим младим људима неопходна системска подршка како би им се олакшало суочавање са изазовима које намећу обавезе професионалног бављења спортом, и како би каријеру ускладили са студијама, посебно на државном универзитету.

Бонус видео: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

СВЕТСКО првенство у фудбалу је у пуном јеку у Катару, а како се приближила и утакмица Србија - Швајцарска, ФИФА је одлучила ко ће бити судија на том мечу 3. кола групе Г, од које зависи ко иде у нокаут фазу Мундијала.

01. 12. 2022. у 08:00

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

СРЦЕ МИ КУЦА ЗА ОБЕ НАЦИЈЕ Прелепој Српкињи удатој за репрезентативца Швајцарске је данас најтеже (ФОТО)