СУЗЕ ЕВРОПСКЕ ШАМПИОНКЕ: Ивана Вулета је на ово чекала четири године (ВИДЕО)

Новости онлине

19. 08. 2022. у 09:18

Српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је у четвртак златну медаљу у скоку удаљ на Европском првенству у Минхену.

СУЗЕ ЕВРОПСКЕ ШАМПИОНКЕ: Ивана Вулета је на ово чекала четири године (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

Вулета је до другог европског злата на отвореном стигла са прескочених седам метара и шест центиметра из прве серије, чиме је изједначила свој најбољи резултат ове године.

Пала је и по нека суза, емотивна Ивана је ово чекала четири године, а после наступа је причала колико јој овај резултат значи.

- Знала сам да неће бити нимало лако против Малаики Михамбо, пред њеном публиком, али ово сам чекала четири године, с обзиром да је она од 2016. у Амстердаму постала и светска и олимпијска шампионка и све време смо "ту у сваком погледу", рекла је нова--стара европска шампионка у скоку у даљ Ивана Шпановић Вулета.

Српска шампионка је посебно истакла атмосферу на стадиону што ју је додатно мотивисало да дође до медаље.

- Атмосфера је била фантастична, све време сам гледала у публику и нисам могла да се начудим и нагледам како то изгледа пред пуним стадионом. Желела само то да искористим. Насупрот мом наступу у Јуџину где сам покушала да имам другачији приступ и да дођем до медаље, овај пут сам се вратила изворној себи и начину на који приступам такмичењу.", изјавила је Шпановић Вулета.

Мислим да ми је ово једна од најјачих серија, без обзира што је било хладно, нагласила је Шпановић.

- Знала сам да ћу изазвати Малаику првим скоком. Управо сам то тражила јер сам желела да се приблжим личном рекорду, па и по цену да будем друга, али знала сам да то није опција вечерас. Много сам срећна, поносна, ууживам. Хвала свима пуно на подршци", поручила је најбоља српска атлетичарка.

Ивани је ово друго европско злато, после Амстердама 2016. године и укупно седма златна медаља на великим такмичењима у каријери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИБРИНА ХЕЛЕНА Лепа плавуша деценију старија од њега - није типична жена фудбалера: Видела сам златан сат и велики нос (ФОТО)