СУЛУДА ТРКА КО ЋЕ ВИШЕ ДА ПОНИЗИ РУСЕ: Ови су данас најдаље отишли у спортским санкцијама

Новости онлине

18. 08. 2022. у 17:56

РАТ у Украјини, односно "специјална војна операција" како то назива Русија, и даље спада у оне вести које се с посебном пажњом прате широм света. Међу њима се издвајају и неки спортски сегменти, који се тичу санкција руским и белоруским спортистима, а данас се на ту тему појавила и једне прилично несвакидашња.

СУЛУДА ТРКА КО ЋЕ ВИШЕ ДА ПОНИЗИ РУСЕ: Ови су данас најдаље отишли у спортским санкцијама

Фото: ЕПА

Од почетка поменуте војне интервенције Русије, западне државе се просто утркују ко ће и како казнити и поменуту земљу, али и Белорусију која јој помаже, а како спорт није изузет од санкција, и ту постоји трка - ко ће више, а ко на оригиналнији да изрекне неку казну.

Оне уобичајене, да се клубови и репрезентације избацују са такмичења, а појединци или да прођу кроз исто, или, попут тенисера, да могу да се надмећу али само ако се одрекну заставе, химне и имена државе, сада су надмашене.

Наиме, како преноси агенција РИА Новости, Формула 1 се данас "обавезала" да више никада не одржи трку у Русији.

Не док траје актуелни војни сукоб, него никадa.

Болид Формуле 1 / FOTO: Tanjug/AP

О томе је говорио извршни директор Формуле 1, Стефано Доменикали, који је обећао да руководство такмичења "неће никада причати с Русима о повратку трка у ту земљу".

Подсетимо најпре, у марту су челници Ф1 раскинули уговор с Руском Федерацијом о одржавању трке на њеном тлу, а онда је Међународна атуомобилистичка федерација (ФИА) отказала овогодишње надметање "најбржег циркуса на свету" у Русији.

- Новац нам је битан, али није једина ствар на коју обраћамо пажњу. Када бисмо само гледали на рачун у банци и календар такмичења, другачије бисмо о овоме причали. А иако заступам став "никад не реци никад", у овом случају могу да вам обећам да никада више нећемо разговарати с организаторима руског гранд прија. Тамо трка Формуле 1 више неће бити - рекао је за Доменикали за Билд, а преноси руска новинска агенција.

РИА Новости подсећа и да је уговором било предвиђено да се Велика награда Русије у шампионату Формуле 1 одржава до 2025. До отказивања, Сочи је требало да буде домаћин трке у овој сезони, а да наредне три буду одржане у Санкт Петербургу.

Бонус видео: Брзо возе и добро зарађују - Да ли је шампион Формуле 1 први и по плати?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (7)

КОКАИН МУ РАЗОРИО КАРИЈЕРУ: Играо раме уз раме са Роналдом, а данас ради као зидар да би преживео (ВИДЕО)