НЕ ПОБЕЂУЈЕ СИЛА, НЕГО УМ И ТЕХНИКА! Никола Јоксовић из Сивца, један је од најперспективнијих ММА бораца на Балкану

Зоран РАЈИЋ

14. 08. 2022. у 17:59

ДЕВЕТ мечева - осам победа, а последња спектакуларна! То је досадашњи скор Николе Јоксовића (27), једног од најперспективнијих ММА бораца на Балкану.

НЕ ПОБЕЂУЈЕ СИЛА, НЕГО УМ И ТЕХНИКА! Никола Јоксовић из Сивца, један је од најперспективнијих ММА бораца на Балкану

Фото Приватна архива

Никола је крајем јула у суперборби на приредби регионалне ММА организације FNC у Забоку крај Загреба тријумфовао над искусним Бразилцем Карлом Пратером (41), којем је то био 59. меч у каријери, а пре окршаја са Јоксовићем наносио је поразе најпознатијим светским именима овог спорта.

Тихи момак из Сивца код Куле троструки је аматерски првак Србије у А класи, а пре четири године је одлучио да се отисне у професионалне воде.

- Видео сам да ми то иде и осетио да имам срце да уђем у кавез. Велики је притисак тући се пред 10.000 људи и пред камерама, али се у жару борбе на то заборави - истиче Никола.

Први профи-меч имао је у Брчком, а трећи у Мађарској, оба против тамошњих такмичара.

Никола савладао искусног Бразилца, Фото Приватна архива

Пет борби је нанизао у Србији, у којима је имао три домаћа и двојицу ривала из Словеније.

Први пораз доживео је у марту ове године у Паризу од Француза Карима Рабеија, али му је, како каже, то искуство било драгоцено, јер је наступио у најпрестижнијој француској и једној од најбољих светских ММА организација.

- Ушао сам у тај меч с непотпуно санираном повредом, али сам после тога био додатно мотивисан за дуел са Бразилцем, с којим сам "одрадио" све три рунде да бих осигурао победу - напомиње Никола, који је претходних седам тријумфа уписао из "прекида" - три нокаутом и четири полугом. После сусрета са Пратером, носиоцем највишег, црног појаса бразилског џију-џицуа (BJJ), Николи је додељен степеницу нижи браон појас.

Јоксовић, који је тренирао најпре кошарку, а потом једну годину кик-бокс, открио је ММА у Constrictor Fight Team клубу у Кули, где га је у тајне овог спорта увео Дејан Тешић.

- Привукло ме је то што ММА (Mixed Martial Arts), како и сам назив каже, представља мешовите борилачке вештине - класичан бокс, тајландски бокс, рвање, бразилски џију-џицу и џудо. То је спорт у којем не побеђује сила, него мозак и техника - наглашава Никола.

Никола ниже успехе, Фото Приватна архива

Колико је посвећен ММА спорту, сведочи то што је, после преласка у професионалце, годину дана путовао из Сивца на тренинге у 70 километара удаљени Нови Сад. Пошто је то био велик напор и издатак, изнајмио је стан у Новом Саду, где два пута дневно тренира у клубу "Цар Душан Силни" са тренером Немањом Милошевићем.

- Јубиларни, десети меч чека ме у децембру, а циљ ми је да се такмичим у америчкој организацији UFC (Ultimate Fighting Championship), најјачој на свету, која представља најбоље рангиране борце - поручио је Никола.

ЈЕДИНИ

досадашњи пораз пружио му је драгоцено искуство

СПОРТ

представља мешавину више борилачких вештина

АМБИЦИЈА

му је да се такмичи у америчкој организацији UFC

МАМА СТРЕПИ

РОДИТЕЉИ подржавају Николу у бављењу ММА, с тим што би, вели, мајка волела да он само тренира, а не и да се бори.

- С друге стране, ћале се потпуно "примио" на ММА и прати ме на сваком мечу - каже Никола.

СЕЗОНАЦ У ИТАЛИЈИ

НИКОЛА наводи да је ММА скуп спорт и да од једне победе заради толико да може да преживи два месеца. Зато сваке године одлази на сезонски посао у Италију, где ће и ове јесени брати јабуке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СТИГАО У БЕСНОМ ЏИПУ: А кад је репрезентативац изашао, нису могли да верују кад су видели стајлинг (ВИДЕО)