ВЕЛИКА ДРАМА: Ивана Вулета остала без медаље на Светском првенству, да ли је и покрадена у финалу? (ФОТО)

Новости онлине

25. 07. 2022. у 04:06

НАЈБОЉА српска атлетичарка и светска дворанска шампионка у скоку удаљ Ивана Вулета није успела да обједини титуле на отвореном и у затвореном, јер је на Светском првенству у америчком Јуџину финале завршила на седмом месту.

ВЕЛИКА ДРАМА: Ивана Вулета остала без медаље на Светском првенству, да ли је и покрадена у финалу? (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Већ у квалификацијама наша најбоља атлетичарка је имала проблеме, јер је најпре двапут преступила, а због страха од трећег кикса, далеко се одразила код трећег покушаја. Ипак, прошла је у финале и уз резултат 6,65 метара, који је за десет центиметара био мањи од норме за аутоматски пласман у завршну борбу за медаље, али је истовремено то био 11. резултат по учинку, а 12 најбољих је пролазило даље.

А када је на ред дошла ноћ између недеље и понедељка, у Јуџину је Вулета направила преступ, па скочила 6,67, а онда јој је приликом прилично дугачког скока опет досуђен преступ, иако је право питање - да ли се то уопште и догодило. Уосталом, просудите и сами, ово је приказано ТВ гледаоцима после тог њеног покушаја, па и не чуде бесне реакције на друштвеним мрежама:

У сваком случају, Ивана Вулета имала је резултат који је био осми најбољи после три серије. А како је за осам најуспешнијих било места у "суперфиналу", односно осам најбољих такмичарки добило је право на по три нова сока, Српкиња је остала у борби за медаље.

У четвртој серији је остварила свој дотад најбољи резултат на овом шампионату, 6,84 и пробила се на шесту позицију, да би исту даљину остварила и у свом петом покушају. Тада је већ пала на место број седам, те јој је остао још један скок да проба да се вине до медаље, која и није била много "удаљена": у том тренутку, бронзу је "имала" Бразилка Оро Мело са 6,89, што је било само за пет центиметара боље од Вулетиног најбољег резултата у финалу.

Ипак, у шестој серији, наша атлетска дива је скочила 6,75 и није напредовала с поменуте седме позиције, на којој је и окончала Светско првенство у Јуџину.

Ко је освојио медаље у скоку удаљ у Јуџину?

Поменутим личним рекордом од 6,89, Летисија Оро Мело је донела Бразилу бронзу, Нигеријка Есе Бруме је са 7,02 "доскочила" до сребра (била је водећа после треће серије, али само до четврте), а златна медаља припала је Малаики Михамбо из Немачке.

Малаика Михамбо слави златну медаљу у скоку удаљ на Светском првенству у Јуџину 2022 / FOTO: Tanjug/AP

Она је остварила два најбоља резултата у финалу: 7,09 метара у поменутом четвртом скоку, а онда је остварила шампионских 7,12 у последњој серији, када је већ било јасно да је победница.

Бонус видео: Новак Ђоковић - Пет тајни због којих је најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала

НИКОЛА Јокић је апсолутни вођа Денвер нагетса на терену. Искусни саиграчи га последњих месеци "моле" да овим млађима "каже коју" када им, колективно, не иде. Није их баш послушао, али НБА финале је то променило.

08. 06. 2023. у 17:06

Коментари (3)

Без недоумице на овом острву би требало да летујете 2023!