СИДНИ МЕКЛАФЛИН ПОСЛЕ ОБАРАЊА СВЕТСКОГ РЕКОРДА: "Могу да будем још бржа"

Стефан РАЈИЋ

23. 07. 2022. у 19:31

СА ЛАКОЋОМ, као да то може свако да уради - тако је изгледала трка Сидни Меклафлин.

СИДНИ МЕКЛАФЛИН ПОСЛЕ ОБАРАЊА СВЕТСКОГ РЕКОРДА: Могу да будем још бржа

FOTO: Tanjug/AP

Клизила је хируршки прецизно преко препрека 22-годишња америчка атлетичарка и оборила светски рекорд на 400 метара са препонама (50.68 секунди) на планетарном шампионату у Јуџину, што је прво овакво достигнуће на првенству.

Прескочила је сопствени најбољи резултат од пре само месец дана на истој стази у оквиру националних квалификација за 73 стотинке (51.41). Далеко иза, готово 15 метара, остале су Фемке Бол (52.27) и Далила Мухамад (53.13), које су морале да се задовоље сребром и бронзом.

- Нестварно је. Само сам трчала и ишла ка циљу. Овај резултат је невероватан, наш спорт постаје све бржи. Сада схватам које баријере још могу да пробијем. Могу да будем још бржа! - истакла је после трке Сидни.

Невероватна Меклафлинова у свакој категорији од 14 до 20 година држи рекорд. Њеном најбољем времену за млађе јуниорке (до 18 година) од 54.18, нико никада није пришао ни на секунд. До 20 година, чак секунд и по.

- Пре трке сам мислила да је могуће да Сидни истрчи трку за 50 секунди, а сада сам убеђена за чак и 49 - похвалила је сународницу трећепласирана Мухамад.

До најсјајнијег одличја на СП коначно је дошла Шони Милер-Уибо (28) на 400 метара. Девојка са Бахама, двострука олимпијска шампионка (2016. и 2020), имала је до сада два сребра (2015. и 2019), док је четврта била пре три године у Дохи.

Овим је ставила тачку на продужени спринт, а фокус ће убудуће бити на дупло краћој дистанци. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СКАНДАЛ, ХАПСИЛИ СРБЕ ЗБОГ ЗАСТАВЕ: Аустралија ври, а Новак Ђоковић треба да се бори за финале

СКАНДАЛ, ХАПСИЛИ СРБЕ ЗБОГ ЗАСТАВЕ: Аустралија "ври", а Новак Ђоковић треба да се бори за финале

НОВАК Ђоковић ишчекује веома важан меч, полуфинале Аустралијан опена, а и ван терена у Мелбурну је прилично бурно и то због рата у Украјини, односно због Русије и руских застава.

26. 01. 2023. у 21:39

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!