ИВАНА ВУЛЕТА ОБЈЕДИЊУЈЕ ТИТУЛЕ! Селектор српских атлетичара о нашима на Светском првенству у Јуџину

Novosti online

14. 07. 2022. у 16:05

ОТКАКО је наша земља постала самостална 2006. године, још једном ћемо имати најмање учесника на СП. Наступиће само троје у две дисциплине, баш као што је то био случај и пре три године у Дохи.

ИВАНА ВУЛЕТА ОБЈЕДИЊУЈЕ ТИТУЛЕ! Селектор српских атлетичара о нашима на Светском првенству у Јуџину

Screenshot / RSI

Боје Србије браниће Ивана Вулета и Милица Гардашевић (скок удаљ) и Бошко Кијановић (400 метара).

- Нажалост, иако је више наших атлетичара имало норме за СП, они су из неких личних разлога, али желећи да се спреме за наредна такмичења, одлучили да пропусте Јуџин. Асмиру Колашинацу и Армину Синанчевићу главни циљ је ЕП у Минхену у августу. Поготово Армину, који је један он најбољих Европљана у бацању кугле. Ангелина Топић и Адријана Вилагош су, такође, имале норме, али се спремају за Светско првенство за старије јунорке (до 20 година), а на шампионату Старог континента ће исто тако покушати да дају максимум. У Немачкој очекујемо много већу експедицију - каже селектор атлетичара Един Зуковић.

Први ће лед пробити Бошко Кијановић на 400 метара, који ће се борити са неким од највећих "ала" на свом првом великом надметању на отвореном.

- То ће му сигурно бити велики мотив. Конкуренција је паклена, али је ове сезоне оправдао сва очекивања сјајним наступима. Очекујем да истрчи храбру трку да се упусти у битку са најбољима и да нападне лични рекорд.

У скоку удаљ овога пута имаћемо две даме. Поред већ одавно неприкосновене Иване Вулете, уз њу ће бити и Милица Гардашевић.

- Иза Милице је сјајна сезона у дворани, на отвореном је оборила лични рекорд од 6,81 метар, што је међу десет најбољих резултата у овој сезони. Са великим амбицијама долази на СП, жели да дође до финала и сигурно да ће јој и Ивана бити подршка. Она вреди за дуге скокове, надам се да ће испунити главни циљ и доћи међу осам најбољих и тиме обезбедити још три додатне серије, скакати растерећено и још више унапредити лични рекорд - истиче Зуковић.

Вулета се мучи ове сезоне, а најбољи резултат јој је за њене стандарде скромних 6,66 метара.

- Не мислим да ће бити под неким притиском због тога. Она је имала неке преступе током такмичења Дијамантске лиге, а ти скокови би били близу седам метара. Знамо да је Ивана најбоља када дођу најважнија такмичења, Горан Обрадовић, њен тренер, зна како да је припреми да да свој максимум. У Јуџин долази са додатним мотивом да обједини светске круне на отвореном и затвореном - закључује Зуковић.

СВЕ СРПСКЕ МЕДАЉЕ

Биљана Топић (троскок) 14,52, бронза 2009. Берлин
Емир Бекрић (400 метара препоне) 48,05, бронза 2013. Москва
Ивана Вулета (скок удаљ) 6,82, бронза 2013. Москва и 7,02, бронза 2015. Лондон.

Сатница српских атлетичара

17. јул 20.05
400 м групе Бошко Кијановић
20. јул 4.15
400 м полуфинала
Бошко Кијановић
22. јул 4.35
400 м финале Бошко Кијановић
23. јул 21.00
Скок удаљ квалификације
Ивана Вулета,
Милица Гардашевић
24. јул 2.50
Скок удаљ финале Ивана Вулета, Милица Гардашевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са два сата закашњења дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!

КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са "два сата закашњења" дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!

Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале Ролан Гароса, и то након два сата "уводног мучења", а онда изврсне игре којом је и победио Руса Карена Хачанова - резултат је на крају био 4:6, 7:6(0), 6:2, 6:4.

06. 06. 2023. у 18:53 >> 18:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ НА РОЛАН ГАРОСУ! Зверев болује од неизлечиве болести, а у Паризу му забранили да прими терапију