СТРАХИЊА РАШОВИЋ ЖАЛИ ЗА МЕДАЉОМ НА СП: Велика школа за "делфине"

С. КРСТОВИЋ

04. 07. 2022. у 22:35

ПЕТО место на свету ватерполисти никад нису доживљавали као успех.

СТРАХИЊА РАШОВИЋ ЖАЛИ ЗА МЕДАЉОМ НА СП: Велика школа за делфине

Фото: АП

"Делфини" су се вратили из Будимпеште, с уверењем да су на СП могли далеко боље да прођу, да се можда нађу и на победничком постољу. Али,слаба партија у четвртфиналу против Хрватске (12:14) угасила је њихове снове и у исто време опоменула пред наредна велика такмичења.


- Медаља нам је била тако близу, али у исто време и тако далеко. Мислим да можда нисмо били спремни да одиграмо четвртфинале како знамо, некако смо били под притиском, не знам ни је зашто. Били смо у грчу, а имали смо квалитет да се боримо за медаљу. Нажалост, потрефи се такав лош дан као у четвртфиналу, где мислим да смо сами себе победили - истиче за "Новости" Страхиња Рашовић, који је изабран у идеалну поставу првенства.

Пада у очи да је ватерполо тим Србије, чије је званично осигурање UNIQA, на последња четири велика такмичења чак три пута паo у четвртфиналу. Једино је прегрмео најтежу утакмицу на Олимпијским играма, где је освојио злато.

- Могуће је да није пресудио наш квалитет или спрема, већ можда ментални проблем у глави. Верујем да ће се то променити од наредног такмичења и да ћемо прекинути низ испадања у четвртфиналу - наглашава Рашовић.

"Делфини" су се све време мучили на шампионату, дуго су тражили своју игру...

- Нисмо деловали као на финалу европских квалификација Светске лиге у Подгорици. У главном граду Црне Горе победили смо све освајаче медаља на СП, златну Шпанију, сребрну Италију и бронзану Грчку. Зато ми је веома криво што нисмо били онакви као у Подгорици. Да смо играли као у граду на Морачи, били бисмо најбољи у Будимпешти. Намећу се бројне дилеме: да ли је то што смо први пут играли у овом саставу на СП па је узело маха, да ли смо били мало више оптерећени... Играли смо и добро и лошије, тражили смо се цео турнир. Гледаћу на ово СП као да је била велика школа за овај тим, сада имамо два месеца шансу да то исправимо на ЕП у Сплиту. Надам се да ћемо ово такмичење добро упамтити и знаћемо шта нас чека на следећем - сматра Рашовић.

Признаје Рашовић да су сами себи наметнули велики притисак, да су желели да се докажу и да су можда због тога изгорели. А примећује и да је конкуренција уједначенија.

- Последњих година у врху смо ми, Грци, Италијани, Шпанци, Мађари, а од ваневропских Американци, који су на овом СП одскочили и показали да могу свима да парирају. Екипе су некако приближне снаге и зато је четвртфинале неизвесно, јер може свако сваког да победи - закључује Рашовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДЕБИ У ЕВРОПИ ПРОТИВ ТРОСТРУКОГ ШАМПИОНА СТАРОГ КОНТИНЕНТА: Рукометаши Рданичког једва чекају да одмере снаге са Дуклом