ДРАМА СРПСКИХ ОДБОЈКАША НА ПИСТИ: Нису хтели да уђу у авион и показали колико живе један за другог!

Новости онлине

04. 07. 2022. у 15:17 >> 18:03

МУШКА одбојкашка репрезентација Србије допутовала је у недељу увече у Гдањск, где ће играти на турниру Б групе 3. седмице Лиге нација, али пут од Београда преко Минхена није протекао без проблема. Уопште.

ДРАМА СРПСКИХ ОДБОЈКАША НА ПИСТИ: Нису хтели да уђу у авион и показали колико живе један за другог!

ФОТО: ОСС

Како је саопштио Одбојкашки савез Србије, због великог пропуста „Луфтханзе” и касног доласка авиона из Минхена за Београд, одбојкаши Србије су каснили већ при полетању авиона за Минхен са аеродроме „Никола Тесла”.

А онда...

„Штраусова” јурњава, драма на писти

Кратак временски период између слетања на аеродром у Минхену и полетања за Пољску условио је јурњаву одбојкаша Србије по ходницима аеродрома „Франц Јозеф Штраус”, а на крају и праву драму на самој писти, пред улазак у авион, који је већ био спреман за полетање.

Предуга пасошка контрола додатно је утицала на кашњење седморице играча и чланова стручног штаба на тзв. „гејт”, а кад је остатак тима, који је успео некако да стигне до авиона, схватио да пилот неће да сачека њихове другове, одбили су да уђу у летелицу.

Селектор српских одбојкаша Игор Колаковић и репрезентативци наше земље одбијају да уђу у авион / ФОТО: ОСС

Сви за једног, један за све

Уследили су преговори селектора Игора Колаковића и капетана авиона, господина Ларса, коме је објашњено „да кривица није само наша”, већ и његове компаније и да би било коректно да се сачека остатак тима. Говорио је Колаковић и о јединству екипе, показивао пилоту ка играчима, од којих нико није желео да уђе у авион, објашњавајући да је то у нашој репрезентацији сасвим нормална реакција.

На крају је ипак на сцену ступио „Бог и батина”, добри капетан Ларс, који је ризикујући огроман притисак и критике осталих путника, којих је касније и било, наредио повратак особља Луфтзханзе на „гејт”, а онда и долазак седморице чланова одбојкашке репрезентације Србије.

„Господине Ларс, хвала”

За успомену на овај догађај, који је донео и 40-минутно кашњење авиона у поласку за Гдањск, Алекса Брђовић, тим менаџер српских одбојкаша, поклонио је мајицу Србије капетану Ларсу, са којим се на крају фотографисао и селектор Колаковић, који је посебно похвалио храброст и коректност коју је овај исказао.

Фотографија са капетаном Ларсом, за успомену на авио-драму наших одбојкаша / ФОТО: ОСС

- Одбојкаши Србије су још једном били јединствени у намери да авион не креће без свих другова. Били су одбојкаши Србије на писти у Минхену као мускетари Александра Диме – сви за једног један за све - наводи се у закључку саопштења наше куће одбојке.

Коначно у хали!

У поподневним сатима овог понедељка, Одбојкашки савез Србије је обавестио јавност о следећем:

Мушка одбојкашка репрезентација Србије стигла је у Гдањск и тренирала данас у Ерго арени, где ће од среде до недеље играти на поменутом турниру Лиге нација.

"Орлови" најпре играју у среду, 6. јула од 20 часова против Пољске, а после дана паузе 8. јула ће играти против Италије у истом термину, затим ће 9. јула од 17 часова ривал бити Иран, а у недељу од 14 сати супарник је Кина.

У Гдањску ће играти још и репрезентације Холандије и Бугарске.

Бонус видео: Кад је у халу ушао војни оркестар, "гробари" и "делије" загрмели као један!

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШЕСТОРИЦА ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ ЗАСЛУЖИЛИ СПЕКТАКУЛАРАН ОПРОШТАЈ: Живко Гоцић и Слободан Никић истичу да је била част играти са легендама