НИКОЛА ЋУЈИЋ ОСВОЈИО МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР "ВОЈВОДИНА ОПЕН 2022" А сада - јуриш на титулу првака Србије (ФОТО)

Слободан Бајић

30. 06. 2022. у 18:22

НИКОЛА Ћујић (27), Београђанин, узданица шведског голф клуба Васаторп, јуриша на титулу најбољег голфера у Србији.

НИКОЛА ЋУЈИЋ ОСВОЈИО МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ВОЈВОДИНА ОПЕН 2022 А сада - јуриш на титулу првака Србије (ФОТО)

ФОТО: С. Б.

 Он је већ државни првак у "меч-плеју", у игри "један на један", а минулог викенда освојио је и међународни, веома јак турнир "Војводина опен 2022", у конкуренцији 44 такмичара из Србије, Румуније, Словеније, Хрватске, Северне Македоније и Црне Горе.


Успеси су му одлична основа за Првенство Србије, које ће бити одржано за викенд у Београду.

- Пресрећан сам победом на теренима Голф клуба "Центар" у Жабљу, јер управо ту сам начинио прве голферске кораке - каже Ћујић. - Голф асоцијација Војводине је организовала сјајну спортску манифестацију на беспрекорном терену уз јаку, међународну конкуренцију, и сви коментари учесника су изузетно позитивни. Тим пре, било је узбудљиво такмичити се.

Ћујићу је ово 13. сезона у голфу, с обзиром на то да је стартовао 2010. године, управо у Жабљу, затим прешао у голф клуб Београд, а од 2017. године, када се преселио у Шведску, игра за клуб Васаторп.

- Аматерски се бавим голфом и уживам у томе, али свакако да дајем максимум од себе на сваком такмичењу и тренингу. У Шведској сам четири и по године, редован сам на тренинзима и турнирима, завршио сам факултет и радим у фирми за увоз-извоз - каже Ћујић.

Шампиону Ћујићу победнички прелазни трофеј, реплику скулптуре "Голфер", дело нашег чувеног вајара, академика Јована Солдатовића (1920-2005), која се додељује први пут, уручио је Саша Јокић, председник Голф асоцијације Војводине.

- Трофеј "Голфер", као признање је симбол посебности, својствене уметничком стваралаштву академика Јована Солдатовића, који је цео опус посветио борби за мир и хуманији живот на планети - каже Саша Јокић, председник Голф асоцијације Војводине.

- Од овог турнира убудуће ћемо уручивати победницима реплику, као прелазни трофеј, а на постољу оригиналне скулптуре, за коју смо откупили права од породице Солдатовић, уписиваће се имена победника. За голфере је, како су коментарисали на турниру, посебан изазов и доживљај за победника да подигне такав трофеј.

У конкуренцији дама, "Војводина опен 2022" освојила је Леа Кањух, која је извела и најдужи ударац, а њој је престижно признање уручила наша чувена стрелкиња, олимпијка Аранка Биндер, подсекретар Покрајинског савеза за спорт и омладину.

- Ресорни секретаријат дуги низ година сарађује са Голф асоцијацијом Војводине и међународни турнир уврштен је у манифестације од изузетног значаја за Војводину. На турниру су остварени изванредни резултати, а циљ је, што наш секретаријат и подржава, да се голф као спорт још више приближи деци и грађанству - рекла је Биндерова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМАМ 40 И ЈОШ САМ НЕВИНА: Атрактивна атлетичарка изненадила свет признањем - навела и разлоге