ПРИМИО БИХ МЕТАК ЗА ПУТИНА: Након његове изјаве скандалозан потез, Еклстон осуђен због подршке председнику Русије

О. М.

30. 06. 2022. у 12:48

БИВШИ шеф Формуле 1 Берни Еклстон у интервјуу на британској телевизији Ај-Ти-Ви овог четвртка исказао је подршку председнику Русије Владимиру Путину, али и бившем возачу Нелсону Пикеу.

ПРИМИО БИХ МЕТАК ЗА ПУТИНА: Након његове изјаве скандалозан потез, Еклстон осуђен због подршке председнику Русије

EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Еклстон је у емисији "Добро јутро, Британијо" Путина описао као "првокласну особу".

Упитан да појасни свој однос са Путином, прецизније да ли се у том односу нешто променило после почетка руске војне интервенције у Украјини, Еклстон није могао бити директнији када је одговорио:

- И данас бих примио метак уместо њега! Све што ради, ради зато што верује да је то најбоље за Русију. Нажалост, посао политичара је сличан бизнису, он је свакако попут мене. С времена на време сви погрешимо, а онда морате да урадите најбоље што можете да бисте из тога извукли највише - додао је Еклстон.

Није се зауставио Еклстон на одбрани Путина него је додао и критике на рачун Зеленског. Он је рекао да је Зеленски очигледно наумио да настави да се бави комичарским занатом уместо да је слушао Путина који је разумна особа, јер би се тако сигурно избегао рат.

- Колико разумем он је комичар и чини се да жели да настави да се бави том професијом, пошто да је размислио о свему, учинио би велике напоре да разговара са Путином, који је разумна особа, он би га саслушао и могао би да уради нешто поводом тога - закључио је Еклстон.

Наравно да је ова изјава изазвала промптну реакцију Формуле један, која је саопштењем одговорила бившем шефу.

- Коментари Бернија Еклстона су његово лично мишљење и у потпуној супротности су са модерним вредностима спорта - стоји у саопштењу Либерти медије, која је 2017. преузела вођење најбржег циркуса од Бернија.

Осим овога, 91-годишњи бизнисмен стао је у одбрану легендарног Нелсона Пикеа који је на удару светске јавности због наводних расних увреда на рачун Луиса Хамилтона.

- Не можете да доносите правила шта људи смеју или не смеју да кажу и није ми јасно какву реакцију је Хамилтон очекивао - рекао је Еклстон и додао да га чуди што Хамилтон није једноставно прешао преко тога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)