ЖРЕБ ЗА ЕВРО-КУПОВЕ: Црвена звезда, Партизан, Војводина, Железничар, Јединства и Спартак сазнали шта их чека на међународној сцени

Novosti online

28. 06. 2022. у 17:41

СРПСКИ одбојкашки клубови сазнали су шта их чека на међународној сцени у сезони 2022/2023.

ЖРЕБ ЗА ЕВРО-КУПОВЕ: Црвена звезда, Партизан, Војводина, Железничар, Јединства и Спартак сазнали шта их чека на међународној сцени

фото: ЕПА

Лига шампиона


У Европском радиодифузном центру (БЦЕ) у Луксембургу данас је обављен жреб квалификација за Лигу шампиона 2023. у обе комнкуренције. Одбојкашице Црвене звезде играће у 1. колу квалификација против финског Полки Кусама. Први меч ће се одиграти 19. октобра у Београду, а реванш 26. октобра у Финској. Одбојкаши Војводине НС семе из Новог Сада играће у групној фази Лиге шампиона 2023.

У конкуренцији одбојкашица биће одиграна два кола

КУП ЦЕВ 2023.


У конкуренцији одбојкашица, Железничар из Лајковца ће играти у шеснаестини финала Купа ЦЕВ против немачког Шверина (14. и 21. децембар), док ће Партизан у конкуренцији одбојкаша играти у шеснаестини финала (9. и 16. новембра) против победника дуела између немачког Хершинга и поражене екипе из 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

Црвена звезда ће у 1. колу Купа ЦЕВ 2023. играти против поражене екипе 1. кола квалификација за Лигу шампиона Младост Брчко (БИХ) – Линдарен Амрисвил (СУИ), док ће Раднички доо из Крагујевца у 1. колу Купа ЦЕВ 2023. играти против поражене екипе из 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

Утакмице 1. кола су на програму 12. и 19. октобра.  

Куп изазивача 2023.


У конкуренцији одбојкашица, Јединство из Старе Пазове ће играти у шеснаестини финала Купа изазивача (14. и 21. децембар) против победника двомеча 1. кола Брусно (СВК) – Ригас (ЛАТ). Уб ће у 1. колу играти против кипарског Аполон Лимасола, док ће ТЕНТ у 1. колу играти против румунског Рапида из Букурешта. Мечеви 1. кола ће се одиграти 23. и 30. новембра.

Одбојкашице Партизана ће играти у БВА Купу, а победник ће у 1. колу Купа изазивача играти против белгијског Шалу Шепел Лез Ерлемона.

Одбојкаши Спартака из Суботице играће у БВА Купу, а победник ће у 1. колу Купа изазивача (12. и 19. октобра) играти против норвешког Викинга из Бергена.

БОНУС ВИДЕО: Ко су најтрофејнији тенисери на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УДОВИЧИЋ НА ОМЛАДИНСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У С. МАКЕДОНИЈИ: Повезивање младих из региона је највећа гаранција успешне будућности Западног Балкана