ЗАВРШЕНА ШКОЛСКА ОЛИMПИЈАДА ВОЈВОДИНЕ: Награђени најуспешнији, Зрењанин одличан домаћин

Novosti online

22. 05. 2022. у 21:51

Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ), манифестација која практично најмасовније школско спортско такмичење, завршена је данас свечаном доделом медаља и признања у зрењанинској "Кристалној дворани".

ЗАВРШЕНА ШКОЛСКА ОЛИMПИЈАДА ВОЈВОДИНЕ: Награђени најуспешнији, Зрењанин одличан домаћин

ФОТО: Сошов

Најуспешнијим учесницима СОШОВ-а признања су уручили председник Организационог одбора СОШОВ и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, потпредседник Организационог одбора СОШОВ и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, који је и председник Асоцијације за школски спорт Европе, прослављени олимпијац Момир Рнић, као и бројни успешни спортисти и спортски радници.

Најбоље такмичаре, њихове наставнике и госте поздравио је Жељко Танасковић, који је изразио задовољство што је данас у Зрењанину - Европском граду спорта.

- Посебно ми је задовољство што сам у граду на челу са градоначелником који препознаје важност спорта, посебно када су у питању најмлађи - рекао је он.
 
Танасковић је указао и да га радује чињеница да је на овој олимпијади учествовало око шест хиљада учесника и волонтера.

- Управо то је амбијент који вама драга децо, вама младима, дајемо да се остварите у овој области друштвеног живота. Наравно, спорт није само такмичење већ обухвата и друге вредности код младих људи, ствара њихов карактер, а оно што верујем јесте да сте сигурно у оваквој причи стекли нове пријатеље. Свим победницима честитам, желим да се остварите у овој области друштвеног живота, а моје је задовољство што сам данас овде са вама - поручио је Танасковић.

Градоначелник Симо Салапура захвалио је свима који су учествовали у организацији Девете спортске олимпијаде школске омладине Војводине у нашем граду.

- Било је то четири дана великих изазова, све то захваљујући доброј организацији, сваком сегменту организације која је планирана буквално последњих годину дана. Све је протекло у најбољем реду и добили смо све честитке од Покрајинског секретаријата за спорт, Савеза за школски спорт, а данас је овде са нама и први човек Савеза за школски спорт Србије. Честитам свим учесницима, посебно нашим ученицима и нашем Округу који је на крају понео и титулу најуспешнијег округа - рекао је градоначелник Симо Салапура.

У склопу манифестације, поред бројних такмичења, у петак, 20. маја у Тиршовој улици  организована је Дечја журка и ватромет у част свих учесника.

 Носилац пројекта организовања Спортске олимпијаде школске омладине Војводине је Покрајинска влада Војводине и њен ресорни секретаријат за спорт и омладину, заједно са Савезом за школски спорт Војводине и Градом Зрењанином.

Девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине по броју пријављених учесника је најмасовнија до сада. Млади спортисти на располагању су имали сву спортску инфраструктуру града Зрењанина, а поједина такмичења одржавана су и у школским спортским салама у Клеку, Арадцу, Ечки, Михајлову и Ботошу.


БОНУС ВИДЕО Како је Београд дочекао кошаркаше који су у Индијанаполису добили и "Дрим тим"
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)