СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ДОДЕЛИО МАЈСКЕ НАГРАДЕ: ФСС, Спортски савез Прибој, ТК Галеб и други однели престижно признање

Н. И.

20. 05. 2022. у 18:55

НАЈВЕЋЕ спортско признање у Србији - Мајске награде, додељене су данас у Народној скупштини. Међу лауреатима били су Фудбалски савез Србије, Спортски савез Прибоја, Теквондо клуб Галеб, каратисткиња Јована Прековић, Чонгор Барањ (куглање), спортски стручњак Горан Микец, директор Антидопинг агенције Милица Вукашиновић Весић, и други.

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ДОДЕЛИО МАЈСКЕ НАГРАДЕ: ФСС, Спортски савез Прибој, ТК Галеб и други однели престижно признање

ФОТО: ССС

Председник ССС Давор Штефанек је прво поздравио госте, председника Народне скупштине, Ивицу Дачића, министра омладине и спорта Вању Удовичића, председника ОКС Божидара Маљковића и остале званице.


Пре доделе признања, на предлог Штефанека, на функцију генералног секретара ССС поново је изабран Горан Маринковић.

Најбољи национални спортски савез је Фудбалски савез Србије. Територијалне то је Спортски савез Прибоја на челу са Филипом Комарицом. А најбољи клуб је ТК Галеб.

Најбоља спортисткиња у олимпијском спорту је каратисткиња Јована Прековић, а у неолимпијском куглаш Барањ Чонгор.


Мајску награду су и добили: спортиста са инвалидитетом Здравко Савановић, тренер Горан Микец, функционер Милица Вукашиновић Весић, новинар Сашо Илијоски. Награда за животно дело уручена је легендарном боксеру Мирку Пузовићу.
 


Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, честитао је српским спортистима и функционерима на признањима.

- Српски спортисти су поново, у последњих годину дана доказали да ова земља има чиме да се поноси. Сви ми са радошћу, после годину дана изазова у којима смо се нашли, можемо да кажемо да смо срећни што побеђујемо, обарамо рекорде и што живимо у земљи европских и светских шампиона - рекао је Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*