СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА ШКОЛСКЕ ОМЛАДИНЕ: Зрењанин угостио 6.000 младих спортиста

Novosti online

19. 05. 2022. у 20:40

ДЕВЕТА Спортска олимпијада школске омладине Војводине почела је данас церемонијом свечаног отварања у препуној Кристалној дворани у Зрењанину и трајаће до недеље, 22. маја, уз учешће око 6.000 спортиста - основаца и средњошколаца - њихових тренера, службених лица, волонтера и гостију.

СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА ШКОЛСКЕ ОМЛАДИНЕ: Зрењанин угостио 6.000 младих спортиста

ФОТО: Савез за школски спорт

Спортска младост Војводине данас и наредних дана окупљена је у Зрењанину, Европском граду спорта 2021. године. С поносом овај град носи титулу “спортског”, јер спорт у њему значи и традицију, и резултате, и бригу за све категорије спортиста, међу којима посебно место заузимају управо ученици - основци и средњошколци. Најуспешнији међу њима су се окупили у Банату.

На самом почетку свечаности организован је свечани дефиле и представљање округа из којих су спортисти стигли, а учеснике, наставнике, професоре, организаторе и госте поздравили су градоначелник Зрењанина, Симо Салапура и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста. Носилац пројекта организовања Спортске олимпијаде школске омладине Војводине је Покрајинска влада Војводине и њен ресорни секретаријат за спорт и омладину, заједно са Савезом за школски спорт Војводине. 

- Ове године, Зрењанин - европски град спорта биће сасвим сигурно, поуздан домаћин свим учесницима 9. СОШОВА. Много пута до сада Зрењанин је показао да је спреман да одговори свим изазовима организације великих спортских такмичења и да ову лествицу постави веома високо. Развој школског спорта један је од приоритета Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Кроз наше конкурсе улажемо средства у младе спортске таленте, у фискултурне сале, јавне спортске терене, спортске реквизите, подржавамо многе спортске манифестације и такмичења и трудимо се да спорт што више приближимо младим генерацијама - рекао је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

У свечаном делу програма учествовали су Градски дечји хор, предшколци из зрењанинских вртића “Вила” и “Црвенкапа”, плесна група Савеза за школски спорт Србије, Гимнастичко-плесни клуб “ФРИ ДЕНС” и ученица одсека соло певања Музичке школе “Јосиф Маринковић” у Зрењанину Марија Алексић, која је отпевала химну Републике Србије. Такмичари, основци и средњошколци, се надмећу у укупно 15 спортских дисциплина у спортским објектима широм града.

БОНУС ВИДЕО: Лука Митровић добио ударац у лице 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)