БИЗАРНО: Бразилци организовали ММА борбу инвалида (ВИДЕО)

Novosti online

19. 05. 2022. у 18:11

"АБЦФ фајтинг" промоција испунила је жељу двојици инвалида који су се хтели окушати у ММА-у.

БИЗАРНО: Бразилци организовали ММА борбу инвалида (ВИДЕО)

Фото Profimedia

Бизарни ММА мечеви све су чешћа појава, а у свему томе константно предњаче Руси и Пољаци. Од разноразних мечева где се сусрећу особе различитих полова па све до групних мечева и оних у којима се једна особа бори против више људи, идеје су непресушне.

Тако смо прошле суботе могли сведочити још једном мечу који такође припада категорији ''бизарних''. Овај пут у питању нису били Руси, нити Пољаци. Наиме, бразилски градић Параупебас био је домаћин ММА приредби на којој је уприличен обрачун двојице мушкараца у инвалидским колицима.

Геова Родригуез Ботељо и Педро Коста имена су двојице инвалида који су се окушали у ММА борби, а меч је одржан на три рунде које су трајале три минуте. Подељеном судијском одлуком славио је Коста, који је након меча изјавио:

- Био је то незабораван меч. У колицима сам 14 година и никад нисам размишљао о борбама. 2016. године први пут сам се сусрео с том идејом, али тада нисам тренирао, нити сам био припремљен. Разговарао сам са Маи-Таи и боксерским тренерима, па сам одлучио одрадити меч. Није лако нама инвалидима окушати се у овоме. Геова и ја смо добри пријатељи, а скупили смо храброст и одрадили меч. Никад нећу заборавити овај тренутак - рекао је Коста.

Што се Родригеза тиче, Марцио Махадо, председник "АБЦФ фајтинга" под чијим окриљем су се борили, открио је како се ради о некадашњем прваку у каратеу, који је касније завршио у инвалидским колицима. Коста је у колицима завршио након што је упуцан из ватреног оружја.

- Они су обојица јако добри спортисти. Блиски пријатељ ми је предложио да организујемо ММА меч у којем би се бориле овакве особе. Разговарали смо са докторима и судијама, а онда смо истражили колико је легално ово направити. Одлучили смо то учинити-  објаснио је Махадо.

Он је такође је открио како ће 7. септембра организовати приредбу на којој ће се хендикепирани борци обрачунати за титулу шампиона, а тиме ће показати свету како је могуће бавити се ММА-ом, чак и ако сте у колицима.

Председник ове промоције открио је како планира контактирати и УФЦ у вези некаквог облика сарадње, а додао је како је свестан да ово није био нарочито леп и забаван меч, али ради се о првој борби таквог типа.

Како је тај меч заправо изгледао, погледајте у видеу испод. Борба Косте и Родригеза започиње од 35:00 минута. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)