ПОЧЕО XCROSS HARD ENDURO RELI: Стазама Таре и Златибора (ВИДЕО)

Н. ЈАНКОВИЋ

19. 05. 2022. у 08:45

НА Краљевом тргу на Златибору јуче је почела четвородневна трка ФИМ светског мото шампионата Xcross hard enduro reli, са 150 учесника из 23 државе.

ПОЧЕО XCROSS HARD ENDURO RELI: Стазама Таре и Златибора (ВИДЕО)

ФОТО: Н. Јанковић

Поред поменуте планине, адреналинско такмичење одвија се и на Тари, као и на њеним југозападним обронцима - у Мокрој Гори.

- Препознали смо значај овог спорта у светским оквирима и наша подршка зато траје већ неколико година. Утолико нам је данас драже то што имамо први пут Светски шампионат у Србији. Од почетка ове године више од 100.000 туриста боравило је на Златибору, а овакви догађаји доприносе порасту туристичких потенцијала - истакла је Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација, отварајући манифестацију.

Организацији елитне трке у мото-спорту, претходио је озбиљан рад.

- Нисмо ни сањали да ће после осам година рада, једно место у Србији бити домаћин Светског шампионата. Наша земља, у ауто-мото спорту, до сада није имала догађај овако високог ранга - нагласио је Бранислав Ђурић, испред организатора такмичења.

Општинари у Чајетини потрудили су се да такмичари имају најбоље могуће услове за тренинге и надметање.

- Надам се да ће такмичари са свих континената стићи да упознају најлепшу српску планину и да ће одавде понети најлепше утиске - рекао је Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина, поздрављајући учеснике.

Током такмичења које подразумева вештину, издржљивост такмичара и њихових машина, учесници ће на крос-моторима, кроз најсуровије планинске пределе, прећи око 300 километара.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)