БЕОГРАД ДОМАЋИН ВЕСЛАЧКОГ СК: Прави тест за Светско првенство

С. К.

18. 05. 2022. у 18:47

СВЕТСКИ куп у веслању од 27. до 29. маја на Ади Циганлији је генерална проба за СП септембра идуће године у Београду.

БЕОГРАД ДОМАЋИН ВЕСЛАЧКОГ СК: Прави тест за Светско првенство

FOTO: AP/Tanjug

Организатори верују да ће доказати да су спремни за највећи догађај, који ће бити и квалификациони за Олимпијске игре 2024. у Паризу.

- Светски куп је један од најважнијих догађаја у веслачком свету. Ове године је занимљив многим репрезентацијама да испробају стазу на којој ће се догодине на СП борити за олимпијску визу. Желимо и да докажемо да смо способни да организујемо једно велико такмичење као што је СП - нагласио је Душан Ковачевић, председник ИО ВСС.

У ВСС су захвалним министру омладине и спорта Вањи Удовичићу, Душану Бајатовићу, генералном директору "Србијагаса", на личним и донацијама пријатељима, директору Поште Србије Зорану Ђорђевићу. Нагласили су и да се очекује учешће преко 500 такмичара из 36 земаља.

- Ово је тест за оно што нас очекује догодине. Побољшали смо инфраструктуру, санирали чувени Торањ и најважније је да ће безбедност свих учесника, као и гледалаца бити максимална - истакао је Зоран Јовановић, директор предузећа СП 2023, уз молбу грађанима да за време Купа не улазе у воду, јер то може бити погубно.

Велике наде полажу се у наш двојац, Милош Васић/Мартин Мачковић, а један од наших адута је и скифиста Виктор Пивач који је обећао да ће да пружи макисмум, као и да је Светски куп увод у припреме за Европско првенство августа ове године.

КИНЕЗИ ЗАХВАЛНИ

КИНУ ће представљати 54 такмичара, а њихов потпредседник Сји Ћуен захвалио је Веслачком савезу и Олимпијском комитету Србије што су им омогућили одличне услове за тренирање. Он је подвукао да ће се такмичити у олимпијском духу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)