ПРЕОКРЕТ! Руско чудо од детета није суспендовано

Новости онлине

10. 02. 2022. у 08:30

РУСКА клизачица Камила Валијева (15) добила је позитиван резултат допинг теста, а познато је и на коју је супстанцу "пала".

ПРЕОКРЕТ! Руско чудо од детета није суспендовано

ФОТО: ЕПА/ЕФЕ

Наводно, Валијева је била позитивна на забрањени лек за срце пре Игара у Пекингу, а узорак је добијен пре него што је Валијева освојила Европско првенство прошлог месеца у Естонији.

Она је користила "Триметаздин" који је, према агенцији за лекове Европске уније, лек који се користи за лечења ангине пекторис и лечи симптоме вртоглавице. Такође, овај лек повећава ефикасност протока крви и побољшава издржљивост.

Налази се на листи забрањених супстанци Светске антидопинг агенције у категорији "модулатори хормона и метаболизма".

Међутим, Руси се надају да ће ипак изаћи као победници из ове ситуације, што се види по изјави њиховог тима, који тврди да Валијева није суспендована и да нормално тренира у Пекингу.

- Камила није суспендована са Олимпијских игара. Чекамо на званично саопштење Међународног олимпијског комитета - изјавила је аташе Клизачког савеза Русије Олга Јермолина.

ФОТО: ЕПА/ЕФЕ

 

Поједини руски медији пишу да су то искључиво спекулације и гласине, а тако их карактерише и Међународни олимпијски комитет који је у званичном саопштењу изјавио да се ради о „правним проблемима“, не наводећи тачан разлог зашто се није одржала церемонија.

- Јасно вам је да нећу коментарисати гласине. Да, ситуација је јуче настала, али нећу да коментаришем правне детаље. Прича о допинг тесту је само спекулација - рекао је портпарол МОК-а Марк Адамс.

- Потребно је стрпљење да се дође до конкретног резултата. Надамо се разумевању свих спортиста укључених у ову ситуацију. Нећу коментарисати гласине, а информација да се ради о случају допинга је искључиво то (гласина) - додао је Адамс. 

Валијева је у четвртак нормално тренирала, а после тога прошла је кроз „микс зону“, где су новинари покушали да дођу до изјаве, али руска клизачица је одбила да дâ коментар, пренеле су „Риа новости“.

Није познато када ће МОК донети коначну одлуку, а медији се надају да ће то бити најкасније до петка.

БОНУС ВИДЕО - Девојке из Србије светска класа

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

СТИГАО У БЕСНОМ ЏИПУ: А кад је репрезентативац изашао, нису могли да верују кад су видели стајлинг (ВИДЕО)