ВУКИЋЕВИЋ ПРЕД ЗОИ: "Представићемо Србију на прави начин"

Танјуг

29. 01. 2022. у 13:26

АЛПСКИ СКИЈАШ Марко Вукићевић, који ће носити заставу Србије на церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Пекингу, рекао је да ће на прави начин представљати земљу на такмичењу у Кини.

ВУКИЋЕВИЋ ПРЕД ЗОИ: Представићемо Србију на прави начин

ФОТО: ОКС

Вукићевић је у Пекинг отпутовао 27. јануара како би се аклиматизовао на промену временске зоне и атмосферске услове који владају у Пекингу.


"Ово су моје друге игре у Азији. Срећан сам што могу опет да идем на Олимпијске игре, пошто сам у последње време имао много потешкоћа што се тиче мојих повреда. Пре две године сам доживео јак пад и несрећу у Швајцарској и зато сам у последње две године сваки дан радио на томе да се вратим на скије и баш ове Игре у Пекингу су биле мој главни циљ који сам успео да досегнем. То је мени једна велика лична победа", рекао је Вукићевић за сајт Олимпијског комитета Србије.

На предстојећим ЗОИ у Пекингу, које почињу 4. фебруара, он ће Србију представљати у две брзинске дисциплине - спуст и супервелелслалом.

"Дана на снегу је у последње време било мало мање, али зато није изостало тренинга снаге. Ја сам спреман и узбуђен сам што ћу отворити ове Игре за Србију. Ми ћемо представљати Србију на прави начин, даћемо свој максимум и оставићемо своје срце на терену. На овим Играма ћу наступати само у спусту и у супервелеслалому. Нећу наступати у алпској комбинацији. Спуст је и раније била моја главна дисциплина и највише наде полажем у мој наступ у овој дисциплини. Надам се да ћу да постигнем сличан резултат. Ја никада не причам много о самим резултатима, односно о пласману, већ идем са ставом да дам свој максимум који сам способан да направим у датом тренутку. Скијање је специфичан спорт где не зависи све од спортисте, већ и много зависи од временских услова и других околности. Верујем да ће то овога пута ићи у моју корист. Стазе у Пекингу су сада потпуно нове за све скијаше и биће веома интересантно да видимо како ће се сви скијаши носити са тим", истакао је Вукићевић.

Како каже циљ на ЗОИ у Кини, јесте да поправи резултате у односу на Игре у Пјонгчангу, када је остварио најбољи пласман до сада на ЗОИ, заузевши 25. место у алпској комбинацији.

"Да, то је циљ, да будемо бољи у односу на прошло ткамичење. Али знамо да у спорту то увек није тако. Једно су циљеви и планови, а друго је оно што се заиста догоди. Радили смо четири године на томе да ту границу померимо на више и да остваримо боље резултате. У спорту не постоји простор за ту врсту обећања. Даћемо све од себе, то је сигурно", закључио је Вукићевић.

Он ће наступ на ЗОИ почети у спусту, другог дана такмичења 6. фебруара, а два дана касније учествоавће у супервелеслалому.

Поред њега, Србију ће у Пекингу представљати и скијашица Невена Игњатовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)