ДИМИТРИЈЕ РИСТИЧЕВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Желимо да будемо прави наследници

Новости онлине

23. 01. 2022. у 21:13

ПРВИ дани 2022. године за ватерполисте су означили почетак новог олимпијског циклуса, али и борбу за место у најјачем тиму. После одласка шесторице величанствених, Филипа Филиповића, Андрије Прлаиновића, Милана Алексића, Стефана Митровића, Гојка и Душка Пијетловића, многи ће дати све од себе да наследе легенде и почну нову жетву медаља.

ДИМИТРИЈЕ РИСТИЧЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Желимо да будемо прави наследници

Димитрије Ристичевић, голман Партизана Фото М. Вукадиновић

- Већ од првог дана видело се да су момци орни, пуни жеље за доказивањем. Повлачењем шесторице великана отворио се простор за нас играче који смо ту годинама, који нисмо добијали шансу, тако да је нормално што хоћемо да покажемо колико можемо, што гриземо на сваком тренингу, утакмици - истиче голман Партизана Димитрије Ристичевић.

Црно-бела једница признаје да им много значи што је са њима прекаљени капитен Бранислав Митровић.

- Са Банетом тренирамо годинама, навикли смо на њега. Значиће екипи много својим искуством, сада је и капитен, тако да ће његов утицај бити још већи - сматра Ристичевић.

Конкуренција за другог голмана је веома јака, осим Димитрија ту су и Лазар Добожанов, Владимир Мишовић...

- Има доста квалитетних голмана, тако да Србије не мора да брине за чувара мреже. Здрава је конкуренција, сви ћемо се трудити да дамо свој максимум и да се наметнемо. Ја сам већ десет година у систему. Не могу да кажем да је лако чекати све време, али Србија је увек велики мотив. Лично, спреман сам физички и психички - каже Ристичевић.

За место у тиму конкуришу играчи који су годинама тренирали са најбољим тимом и звезде су својих клубова.

- Колико ће нам бити потребно да се уиграмо, не знам. Надам се да ће бити што краће, јер се мање, више познајемо. И није да немамо искуство. Ту су момци који су играле битне утакмице, истина клупске, али верујем да ће ускоро и у репрезентацији. Оно што је добро је што се на дане после Токија мислило годинама, тако да смо смену генерације дочекали спремни - истиче Ристичевић.

Димитрије је био део тима који је 2019. на СП у Гуангџоуу играо без седморице најбољих. Колико ће друговима и њему помоћи искуство са шампионата, на којем су били пети.

- Сигурно је да ћемо сада имати више времена да се припремимо. Тада смо се после Ф8 Светске лиге скупили, нисмо имали довољно времена за уигравање. Мислим да смо играли коректно, били први у јако тешкој групи, али смо у четвртфиналу налетели на Шпанце, који су тада играли у врхунској форми и имали три финала заредом. Али, то нам је велико искуство за наредно СП, сада знамо шта и како - подвлачи Ристичевић.

УВЕК НА ЗЛАТО

ДИМИТРИЈЕ се слаже са опаском многих да Србија у било ком саставу увек иде на највиши пласман.

- Које год такмичење да играмо нама је циљ злато, томе увек стремимо. Али, далеко од тога да сребро или бронза нису успех. Важно је да имамо велики потенцијал, који морамо да потврдимо - истиче Ристичевић.

ПАРТИЗАН ЈЕ МОЈ КЛУБ

ПОСЛЕ две године у Новом Београду Ристичевић се вратио на Бањицу.

- Партизан је мој клуб, осећам се као код куће. У Новом Београду сам дао максимум, замало нисмо освојили титулу... Ипак, ове године у Партизану браним за један степеник боље - примећује Ристичевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)