ЈЕЗИВ ПАД ИТАЛИЈАНКЕ И ИСТОРИЈА КЕНИЈКЕ: Софија Гођа повредила колено и довела у питање Олимпијске игре, најбољи пласман Симадерове (ВИДЕО)

Novosti online

23. 01. 2022. у 15:30

ИТАЛИЈАНСКА скијашица Софија Гођа доживела је тежак пад на данашњој трци Супер велеслалома у Кортини Д'Ампецо и тако довела у питање учешће на Олимпијским играма, где је словила за главног фаворита у спусту и Супер џију.

ЈЕЗИВ ПАД ИТАЛИЈАНКЕ И ИСТОРИЈА КЕНИЈКЕ: Софија Гођа повредила колено и довела у питање Олимпијске игре, најбољи пласман Симадерове (ВИДЕО)

ФОТО: АП

Сумња се на повреду левог колена, а детаљни прегледи ће дати одговор да ли ће Италијанка моћи да наступи на Олимпијским играма у Пекингу, које почињу за 11 дана.

Прошле године Гођа је пропустила Светско првенство у Кортини јер је поломила кост у десном колену. 

Гођа је у суботу славила у спусту и то само недељу дана након тешког пада који је доживела у Аустрији на претходној трци. 

Тријумфовала је Гођина земљакиња Елена Куртони у времену 1:20.98, другопласирана је била Тамара Типлер из Аустрије (1:21.07), а треће место припало је Михаели Гисин из Швајцарске (1:21.22).

Федерика Брињоне је четвртим местом преузела водство у поретку за мали кристални глобус а Гођу је престигла и Куртонијева која је сада друга па је доминација Италијанки у овој дисциплини употпуњена.

Водећа у генералном пласману за велики кристални глобус, Михаела Шифрин која није учествовала у овој трци, остала је пета у поретку Супер џија.

Данашњу трку, иначе, нису завршиле чак 24 скијашице што је омогућило и својеврсно изненађење - Сабрина Симадер из Кеније освојила је 33. место, најбољи пласман у некој трци за Светски куп у историји ове афричке државе, а за само три места јој је измакла сензација, да освоји и прве бодове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Смештање најстаријих чланова породице у дом за старе