НОВО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКИ ТЕКВОНДО: Милица Мандић и Драган Јовић најбољи на свету

Novosti online

07. 01. 2022. у 18:47

ОЛИМПИЈСКА шампионка Милица Мандић и њен тренер Драган Јовић проглашени су за најбоље у 2021. години у избору Светске Теквондо организације.

НОВО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКИ ТЕКВОНДО: Милица Мандић и Драган Јовић најбољи на свету

ФОТО: ЕПА

Милица је текводоистикња године, док је Јовић најбољи тренер у 2021.

Светска теквондо организација је објавила имена победника у категоријама олимпијских и параолимпијских спортиста, тренера и судија у прошлој години.

Онлајн гласање било је отворено од 4. јануара, а на крају су Милица Мандић и Драган Јовић заслужено понели титуле најбољих за претходну календарску годину.

- Данас с огромним поносом обавештавамо јавност да је наша олимпијска Милица Мандић проглашена најбољом спортисткињом. Милица је постигла многе историјске успехе – прва је спортисткиња из Србије која је освојила две појединачне олимпијске медаље (и то златне – у Лондону 2012, и на последњим ОИ у Токију). Она је и прва спортисткиња која је освојила злато за Републику Србију у свим спортовима на ОИ, и истовремено најуспешнија олимпијка под заставом Републике Србије - објавио је Теквондо савез Србије, док је њихов клуб, ТК Галеб истакао да су њих двоје, али и остатак олимпијског теквондо тима, понос Србије и спорта у целини.

БОНУС ВИДЕО: Судија усред ринга морао да успава ММА борца

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)