СРБИЈУ ОЧЕКУЈЕ ТЕЖАК МЕЧ: Русија је озбиљна екипа

Novosti online

06. 12. 2021. у 18:30

СЕЛЕКТОР женске рукометне репрезентације Урош Брегар истакао је да његове изабранице против Русије морају да играју још боље него против Пољске у претходном колу.

СРБИЈУ ОЧЕКУЈЕ ТЕЖАК МЕЧ: Русија је озбиљна екипа

Фото: ЕПА

Србија је већ остварила пласман у наредну рунду такмичења, али битан је сваки бод који се преноси, па ће изабранице Уроша Брегара настојати да се покажу у најбољем светлу у утакмици против вицешампиона Олимпијских игара у Токију.


"Мислим да смо обавили добар посао и испунили циљеве које смо зацртали. Предстоји нам утакмица са Русијом, знамо да читава прва постава игра за ЦСКА из Москве, учесника Лиге шампиона", рекао је Брегар за сајт РС С.

"Истина је да не играју две најбоље руске играчице Дарија Димитријева и Ана Вјахирјева, али Русија има велику базу младих и добрих играчица и ако нека недостаје, долази друга. Сматрам да је то озбиљна репрезентација. Јесу се подмладили, али ипак прва постава игра у ЦСКА и чека нас један тежак меч", истиче Брегар.

После утакмице са Рушијом, следи селидба у Гранољерс и наставак такмичења где се група Б укршта са селецијама из групе А, у којој се налазе олимпијски шампион Француска, Црна Гора, Ангола и Словенија.

"Тамо је најбоља селекција Француска и она увек иде на медаљу, односно на злато. Ту је и селекција Словеније. Јуче је Црна Гора победила Анголу, тако да мислим да ће у наредну фазу ићи Француска, Црна Гора и Словенија. Сви противници су нам познати и мислим да су пред нама четири тешка меча", закључио је селектор Брегар.

Србија преосталу утакмицу у групи Б против Русије игра сутра од 20:30 сати, која такође досадашњем току такмичења на Светском првенству има две победе.

Након прве фазе такмичења по групама, три најбоље пласиране екипе из сваке групе ће оформити нове четири групе од по шест репрезентација.

Капитенка Јована Стоиљковић и голманка Јована Рисовићсложиле су се да селектором да Србију чека тежак дуел.


"У питању је снажна селекција која игра брз и динамичан рукомет. Морамо озбиљно да се спремимо да бисмо пружиле добар отпор. Имају подмлађену екипу, као што је случај и са нашом селекцијом.Такође, имају новог селектора и види се промена. Играју сложеније, брже, другачије, али се надам да ћемо моћи да их зауставимо у тој игри и да пружимо максималан отпор", рекла је Стоиљковић.

Као адут српског тима она истиче јаку одбрану.

"Треба да се боримо до краја и да пружимо максимум. Наше оружје је одбрана, тако да се надам да ћемо поновити одбрану против Пољске и да ћемо можда моћи да изађемо са позитивним исходом. Сви знамо да је репрезентација Русије олимпијски вицешампион, али ми идемо до краја, не предајемо се и надам се да ћемо успети да одиграмо једну добру утакмицу", поручила је она.

Погледале смо мало утакмицу које су Рускиње јуче играле са Пољском, виделе смо да нису непобедиве, али сигурно имају веома квалитетне играчице, каже голманка Јована Рисовић.

"Данас нам је дан за одмор, имамо тренинг опоравка, видео анализу и тактику да се спремимо за њих. Али понављам, нису непобедиве и сигурно се нећемо предати. Од самог почетка улазимо веома мотивисано, веома озбиљно. То ће бити борба за прво место у групи, тако да нам веома значи, сигурно. Даћемо све од себе и спремићемо се данас што боље", рекла је Рисовић.

Србија је већ остварила пласман у наредну рунду такмичења, а после утакмице са Рушијом, следи селидба у Гранољерс и наставак такмичења где се група Б укрштате са селецијама из групе А, у којој се налазе олимпијски шампион Француска, Црна Гора, Ангола и Словенија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)