ЗДРАВИ И ПУНИ ЕНЕРГИЈЕ ЗА НОВЕ УСПЕХЕ: Министар Удовичић обишао Апатин и Сомбор (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

30. 11. 2021. у 15:58

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Апатин и Сомбор и разговарао са представницима локалних самоуправа и младим спортистима о актуелним условима за бављење спортом у тим општинама.

ЗДРАВИ И ПУНИ ЕНЕРГИЈЕ ЗА НОВЕ УСПЕХЕ: Министар Удовичић обишао Апатин и Сомбор (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Министарство омладине и спорта

Том приликом ученицима и спортистима уручени су комплети спортске опреме за школске фискултурне сале- кошеви, голови, мреже за одбојку и по 40 лопти.

Фото: Министарство омладине и спорта

Приликом посете Сомбору министар Удовичић је обишао ученике Основне школе „Никола Вукићевић” и Фудбалски клуб „Раднички 1912”. А том приликом, многи нису могли да сакрију радост и срећу. Удовичић је поред пуно комплета спортске опреме коју је поклонио за школске фискултурне сале, најмлађима измамио осмех посебно када се са њима опробао у спортовима.

- Наставите да свакога дана надограђујете своја знања и вештине, али и да се бавите спортом, јер једино уз редовну физичку активност можете бити здрави и пуни енергије за нове успехе - истакао је министар Удовичић.

Фото: Министарство омладине и спорта

Током боравка у Апатину министар се дружио и са спортистима Омладинског рукометног клуба „Апатин” и разговарао о условима за тренирање и иницијативама за даљи развој и популаризацију спорта у овој општини.

Приликом посете Сомбору министар Удовичић је обишао ученике Основне школе "Никола Вукићевић" и Фудбалски клуб "Раднички 1912".

Фото: Министарство омладине и спорта

- Улагање у спорт има вишеструке користи и зато ћемо наставити да опремамо фискултурне сале широм наше Србије најновијом опремом, како би млади могли да слободно време проводе уз спортске активности и здраво се развијају. Важно је да млади препознају бенефите бављења спортом и уврсте га у своје свакодневне активности, а наш је задатак да непрестано мотивишемо све већи број деце да се прикључе у систем школског спорта. Наставићемо да приликом обиласка спортских клубова и школа ширем наше земље промовишемо спорт као најбољи избор за провођење слободног времена, улагање у здравље и популаризацију правих вредности које доноси спорт - изјавио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)