ПА, ГДЕ ЋЕТЕ СА РУСИМА... Норвежани одбили да се такмиче на -22, Руси се насмејали и одували конкуренцију

Д. Н.

29. 11. 2021. у 19:46

НЕСВАКИДАШЊА сцена у свету спорта.

ПА, ГДЕ ЋЕТЕ СА РУСИМА... Норвежани одбили да се такмиче на -22, Руси се насмејали и одували конкуренцију

Фото: Принсктин

Такмичење Светског купа у нордијском трчању у Рука Нордику у Финској било је доведено у питање због изузетно ниских температура.

Термометри су показали -22 степена на Целзијусовој скали, услед чега је неколико учесника завршило у болници због промрзлина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruka Nordic (@rukanordic)


Норвежани су одбили да у тим условима учествују, иако се ово надметање сматрало важним, јер су до Зимских олимпијских игара у Пекингу остало свега три месеца, али Русима велика хладноћа није сметала.


Заправо, толико су били изнад конкуренције, да су освојили све три медеље: злато је пригрлио Александер Болшунов, сребро Сергеј Устјугов, а бронзу Артем Малцев.

- Видео сам да су Норвежани рекли да их не треба сматрати кукавицама због онога што су урадили. Разумем тај став. Није ни лепо за овај спорт када неко одустане, али нама је то било ... ма, ништа. Изашли смо на стазу јер смо хтели да се надмећемо. Нисмо то ни доводили у питање. Наравно, када је температура испод -20, надате се да ће судије отказати трку, али како је у једном тренутку било само -18, нисмо ни постављали питање", рекао је селектор Руса Маркус Крамер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)