ПОВРАТАК НА ВЕЛИКА ВРАТА: Свет поново говори о српском боксу!!

Novosti online

06. 11. 2021. у 15:10

Пре две године Србија је учествовала на светском првенству у олимпијском боксу у Русији. Наша репрезентација је забележила само једну победу. Мукотрпан рад велика улагања у боксере и струку донели су да се сада можемо похвалити са укупно 15 победа уз једну освојену бронзану медаљу на СП које се данас завршава у Београду.

ПОВРАТАК НА ВЕЛИКА ВРАТА: Свет поново говори о српском боксу!!

ФОТО: БСС

Све у свему када се ствари подвуку направљено је највеће Светско првенство у историји олимпијског бокса. Податак да је било 102 земље са преко 1.250 учесника (боксери тренери службена лица) говори сам по себи. Србија је после тачно 26 година освојила медаљу на светском првенству.

Арена је била домаћин и по ко зна који пут показала да у њој је заиста све што се направи спектакуларно, на отварању 12.000 гледалаца, првог дана финала 5.500.

О Церемонији свечаног отварања и даље се заиста препричавају приче било је феноменално са пуно дешавања и преко 250 статиста.

Церемонија финала које се одржава у петак и суботу имаће мање гламурознији ток. АИБА је показала да је доласком Умара Кремлева подигла пуно ниво своје организације.

А било је предивно видети дефиле доделе медаља. У њој су учествовали представници Жандармерије и правили су феноменалан шпалир када су дизање заставе. Медаље су додељивали неке и од легенди југословенског бокса као што су Мирко Пузовић, Тадија Качар,  Дамир Шкаро и други.

ФОТО: БСС

Милош Биковић кад специјални промотер Светског првенства такође је био на затварању уз Роy Јонес јуниор који је у Београду од почетка Светског првенства. Познате су предводили  глумац Виктор Савић и репер Смоке Мардељано.

Владимир Мирончиков добио је заслужену бронзану медаљу. На њој су му честитали председник Александар Вучић, министри Александар Вулин Вања Удовичић, председник БСС Ненад Боровчанин и многи други.

 после Загреба када сам постао првак Балкана ово је још један велики успех. Бронза сија. Учинићу све да су и медаљу још сјајнију у јерменији следеће године на европском првенству а онда у боји на злато у Паризу - поручио је Мирончиков.

Одличан утисак оставили су и капитен Владимир Бабић и Вакид Абасова иако нису освојили медаље. Такође је млади Аличић најавио блиставу будућност.
Српски бокс се вратио о српском боксу се прича.

БОНУС ВИДЕО 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)