ТРОЈКА ПРОБИЈА ЛЕД: Такмичарски део 21. СП у аматерском боксу за наше креће у уторак

Ђ. САМОИЛОВИЋ

25. 10. 2021. у 18:15 >> 18:55

ПРЕДСТАВЉАЊА, свечане церемоније, отварање и све остале ситнице су завршене, сада је време за оно право.

ТРОЈКА ПРОБИЈА ЛЕД: Такмичарски део 21. СП у аматерском боксу за наше креће у уторак

ФОТО: БСС

Такмичарски део 21. Светског првенства у аматерском боксу, за такмичаре из Србије почиње данас. Од 12 "орлова", вечерас ће се у рингу наћи тројица - Павел Федоров у категорији до 64 кг којег чека Давид Геворкијан, Алмир Мемић (до 75 кг) ће за ривала имати Луиса Ричардсона, као и Садам Магомедов, који ће укрстити рукавице са Емиром Турбујукгдагом (до 92 кг).

Сви изабраници селектора Милана Пиперског улазе у планетарну смотру са високим амбицијама, надају се да би могли да се примакну успеху из 1978. када је, такође, у Београду, тадашња Југославија освојила седам медаља (шест сребрних и бронзу).

- Очекујемо максимум, да се момци жртвују до крајњих граница. Мотивисани су, жреб нам није баш био наклоњен, али шта је ту је. Добро су тренирали, боксују у својој земљи... - истиче Пиперски у разговору за "Новости".

Потом је вођа "орлова" и детаљно изанализирао прве изазове наших момака који су нарочито битни како би се у првенство ушло у добром ритму.

- Федорову предстоји борба са натурализованим Немцем, који је по пореклу Јермен. Немци су увек имали добре боксере, али очекујем да уђе без респекта, веома важно је за њега, али и за све остале наше момке, да добију ту прву борбу и што наш народ каже, пробију лед - додаје селектор Србије.

Нарочито изазовно отварање биће за младог Мемића, који боксује са фаворизованим Ричардсоном.

- Британац је висок, долази из земље бокса, шта рећи још... Искусан је, леворук, очекујем добру борбу. Мемићу је ово прва професионална година, што се тиче искуства, Ричардсон је у предности, али надам се позитивном резултату - каже Пиперски.

Са друге стране, Магомедов је фаворит у дуелу са Турбујукгдагом.

- Турчин је неугодан, искусан, имају добру генерацију. Магомедов, са друге стране, имао је паузу, али очекујем да победи - самоуверен је Пиперски.

Наш тим ће на СП чинити и петорица натурализованих Руса, за које селектор има само речи хвале.

- Сјајно су се уклопили, одлични су момци, сви смо један тим, као једна породица - подвлачи Пиперски и позива публику да наше момке подржи у што већем броју.

- Не бих никог издвајао, сви имају шансу за себе и надам се да ће сви отићи далеко. Надам се и подршци публике, много би значило момцима да дођу сви који могу и дају им тај додатни део енергије.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)