ДОБРОДОШЛИ У ЗЕМЉУ ШАМПИОНА: Удовичић на отварању СП у боксу - Србија је земља огромног спортског угледа

Новости онлине

24. 10. 2021. у 21:33

СВЕТСКО првенство у боксу, које ће се од 24. октобра до 6. новембра одржавати у Београду само је једна у низу потврда да је Србија данас земља огромног спортског угледа.

ДОБРОДОШЛИ У ЗЕМЉУ ШАМПИОНА: Удовичић на отварању СП у боксу - Србија је земља огромног спортског угледа

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

У Србији ће, током такмичења, угостити преко 600 боксера из преко 100 земаља света, и још једном доказати да је наша земља са разлогом земља коју препознају по спорту и сјајном гостопримству.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

- Србији је припала велика част да у наредним данима угости најбоље светске боксере и све који воле ову племениту вештину. Огромно је признање за нашу земљу поверење које смо добили од Међународне боксерске федерације која је нашу земљу препознала као одличног домаћина и поверила нам организацију највеће планетарне боксерске смотре. Београд је пре 43 године био центар светског бокса, чиме данас постаје једини град у свету у коме је два пута уприличено Светско првенство у боксу. Сигуран сам да ћемо и овог пута показати врхунско гостопримство, по коме смо чувени, и ниво организације највећих међународних такмичења још једном подићи за још једну лествицу. Свим учесницима желим добродошлицу у Србију, земљу спорта и великих шампиона, земљу у којој се обарају рекорди и у којој се за спорт живи и слави. У ринговима ће победити најбољи, а сви уживајте у исписивању историје бокса и спортској енергији која је јединствена и присутна увек и свуда у нашој Србији - истакао је министар Удовичић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)