СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Бокс се вратио у Србију на велика врата

Танјуг/Ђ. С.

24. 10. 2021. у 21:02

СВЕТСКО првенство у аматерском боксу је велика част за Београд и прилика за промоцију спорта и Београда као туристичке дестинације, оценио је вечерас заменик градоначленика Горан Весић.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Бокс се вратио у Србију на велика врата

ФОТО: Ђ. С.

- Ми се трудимо да сваке године организујемо бар једно светскло такмичење. Следеће године ће то бити атлетика и она ће бити најгледанији светски догађај. Ове године је то бокс и то је веома важно за Београд. Прво за развој нашег спорта, друго за промоцију Београда - рекао је Весић поводом вечерашњег отварање ове спортске манифестације.

Нагласио је да је поносан на то што је Београд први град на свету који је два пута домћин Светског аматерског првенства у боксу.

- Први пут је то било 1978, тад смо узели шест или седам медаља, додуше све сребрне, али била је то већа земља и било је другачије, сада је конуренција већа. У сваком случају, надам се да ће ово бити добро за наше спортисте да узмемо и неку медаљу. Имамо Русе који се за нас такмиче, имамо Бабића, имамо подршку публике и верујем да ћемо доћи до неке медаље.

Он је оценио да је важно да успешни људи воде спортске савезе, јер се тада постижу успеси у спорту.

- Погледајте шта се са боксом десило од како је Ненад Боровчанин преузео савез. Спорт који се скоро замро у Србији се потпуно пробудио. То се исто десило са атлетиком. Ово је добро за развој спорта, зато што ће многа деца пожелети да се баве спортом и веома је важно за промоцију Београда. Имаћемо преко 600 такмичара из преко 100 земаља у којима ће бити што директних што одложених преноса. Таку промоцију Београд није могао ни да сања ни да плати - сматра Весић.

Закључио је да симбиоза туризма и спорта показује зашто грдаска власт охрабрује спортске савезе да организују велика такмичења.

Потом се присутнима обратио Министар омладине и спорта, Вања Удовичић.

- Драги гости и пријатељи, добродошли у Србију, која је вечерас поносна. Поносни јер смо стекли пријатељство, поверење да организујемо једном величанствено такмичење какво је СП у боксу, као и због тога што је Београд и Србија вечерас центар света, пола планете је данас у нашем главном граду. Поносни јер смо једини на свету који други пут организују Светско првенство у боксу. Поносни јер можемо да будемо добри домаћини и свету покажемо гостопримство. Желим вам фер-плеј, успешно такмичење и да се радо сећате Београда, да оборите сопствене рекорде и поставите нове стандарде – Вања Удовичић.

Председник БСС Ненад Боровчанин је свима пожелео пуно среће на овом првенству света.

- Имаћемо прилику да гледамо најбоље борце света, како се бори очи у очи у фер-плеју. Бокс нас је све научио да се ударају очи у очи, да не ударају испод појаса и сплеткаре. Најважнија лекција којој ће нас бокс научити јесте она да није било битно колико јако ударамо, већ колико удараца примимо и после којих утакмице. Желим свима пуно среће – рекао је Боровчанин.

Своје импресије изнео је и Умар Кремљев први човек АИБА.

- Добро дошли на АИБА Светско првенство – Хтео бих да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу, влади Србије, Боксерском савезу Србије и српском народу због организовања овако величанственог догађаја. Светско првенство је врхунац каријере сваког боксера, сан сваког спортисте. У наредних десет дана, на програму ће бити празник бокса, желим свим такмичарима пуно среће и успеха у такмичарском делу – поручио је Кремљев.

БОНУС ВИДЕО: Међународни дан бокса у Београду

 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)