СРБИЈА ДОБИЛА ОПОМЕНУ: Лажна држава Косово мора да учествује

Новости онлине

24. 10. 2021. у 07:59

ПРЕТХОДНИХ дана се доста спекулисало да би боксерима из тзв. државе Косово могло да буде забрањено учешће на Светском првенству у Београду.

СРБИЈА ДОБИЛА ОПОМЕНУ: Лажна држава Косово мора да учествује

ФОТО: Боксерски савез Србије

Ипак, синоћ се огласила се Светска боксерска асоцијација (АИБА) која је практично послала опомену Србији да такмичари из лажне државе Косово морају да се третирају као и остали боксери.

"Косовска боксерска федерација је члан АИБА од новембра 2014. године и очекујемо да она учествује на Светском боксерском првенству за мушкарце. АИБА очекује да ће Косовска боксерска федерација бити третирана као и све друге делегације које су АИБА чланови", стоји у саопштењу.

"АИБА жели да сваки боксер буде добродошао, јер свет бокса нема граница. Верујемо да сви спортисти морају да имају фер шансу да се такмиче и демонстрирају најбоље квалитете у рингу. Спорт би требало да уједињује људе и да буде ослобођен национализма и политике".

"АБА је у контакту са домаћином Светског првенства и Боксерским савезом Србије, у нади да решимо ову ситуацију", наводи се у саопштењу АИДА.

Подсећања ради, Светско првенство у боксу одржаће се у београдској Арени и почиње у недељу, 24. октобра.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)