СКУПШТИНА АНОК: Маљковић и Вишацки представљају ОКС на Криту

Novosti online

23. 10. 2021. у 13:55

ПРЕДСЕДНИК Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић и генерални секретар Ђорђе Вишацки учествују у раду 25. Генералне скупштине Асоцијације националних олимпијских комитета (АНОК), која се одржава на грчком острву Крит.

СКУПШТИНА АНОК: Маљковић и Вишацки  представљају ОКС на Криту

ФОТО: ОК Србије

Како је саопштено из ОКС, овај догађај представља најшире окупљање олимпијске породице коју чине највиши представници националних олимпијских комитета из целог света.


Ово је први велики међународни олимпијски форум који се одржава од почетка пандемије вируса Цовид 19, а присуствују и представници организационих комитета претходних и наредних летњих и зимских олимпијских игара, међународних спортских федерација и других најзначајнијих међународних спортских институција.

Планирано је да на овој седници, поред извештаја организационог комитета Олимпијских игара у Токију, буду први пут представљена правила одржавања Зимских олимпијских игара у Пекингу у околностима актуелне пандемијске ситуације.

Делегати из целог света имаће прилику и да се изјасне о предложеним изменама и допунама статута Асоцијације националних олимпијских комитета, а такође биће уручене и традиционалне награде најуспешнијим спортистима и националним олимпијским комитетима на претходно одржаним Играма у Токију.

- Изузетно је важно и драгоцено што се међународна олимпијска породица коначно окупила да размени искуства и идеје за даљи развој нашег покрета. Без обзира што је комуникација електронским путем интензивно одржавана током трајања пандемије очигледно је да је људима недостајала могућност да у директној комуникацији разговарају о актуелностима олимпизма. Ми смо задовољни што ћемо имати прилике да обавимо већи број састанака са људима из Међународног олимпијског комитета на теме које су важне за нааа спорт и наш олимпијски комитет - изјавио је Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)