ПОНОС СРБИЈЕ: Две златне и сребрна медаља за наше пливаче на интернационалном митингу у Београду

Novosti online

20. 10. 2021. у 18:14

На успешно завршеном традиционалном међународном пливачком такмичењу – Куп медитеранских земаља – КОМЕН КУП 2021, где је наступило 198 пливача из 16 земаља, Србија је освојила две златне и једну сребрну медаљу.

ПОНОС СРБИЈЕ: Две златне и сребрна медаља за наше пливаче на интернационалном митингу у Београду

ФОТО: Пливачки савез Србије

Прво злато освојила је штафета 4×50 мешаним стиловима и мешовитих полова, једна од најмлађих дисциплина у пливању у којој наступају 2 момка и 2 девојке заједно. Та комбинација је Србији на самом почетку такмичења донела злато захваљујући Урошу Живановићу, Огњену Ковачевићу, Иви Мартиновић и Андреи Јоргић.

Убрзо је уследила и златна медаља Уроша Живановића, који је у дициплини 100 метара прсним стилом освојио прво место поставивши нови рекорд Комен купа у тој дисциплини.

Трећу медаљу донела је штафета 4×100 мешаним стиловима у саставу Урош Живановић, Огњен Пилиповић, Огњен Ковачевић и Петар Поповић.

У укупним пласманима број 5 је резервисан за Србију, пошто су то место заузели момци и девојке, то јест Србија по броју медаља и екипно.

ФОТО: Пливачки савез Србије

Такмичењу је присуствовао и председник Комен конфдерације Димитрис Диатесопулос који је  истакао да је гостопримство и добра организација Србије позната и да се сви увек врло радо одазову такмичењу у организацији Пливачког савеза Србије.

„Задовољство је видети пливаче млађег узраста који се после паузе поново такмиче. Велико је задовољство истаћи да је у Београду постављено чак 5 нових рекорда Комен купа и још је веће задовољство што је један од тих рекорда управо Србија поставила. Сматрамо да смо организацијом у Београду подигли стандард Комена – истакао је Борис Дробац, председник Пливачког савеза Србије и члан Бироа Комен конфедерације, који се посебно захвалио Министарству омладине и спорта, које је финансијски помогло одржавање овог међународног митинга.

ФОТО: Пливачки савез Србије

Укупни победник овог такмичења је Италија, која је предњачила и у мушкој конкуренцији, док су се у женској конкуренцији пливачице из Турске избориле за прво место.

БОНУС ВИДЕО 

 

ПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)