ПРЕМИНУЛА ВАЊА ДУКИЋ: Била је пуна енергије, а водила је најтежу битку (ВИДЕО)

Новости онлине

18. 10. 2021. у 14:07

ПОСЛЕ вишегодишње борбе са карциномом дојке, преминула је 37-годишња спортисткиња Вања Дукић.

ПРЕМИНУЛА ВАЊА ДУКИЋ: Била је пуна енергије, а водила је најтежу битку (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Њу је шира јавност запамтила по томе што је на позорници Сајма спорта у Поречу скинула плаву перику и добила громогласни аплауз у знак подршке.

- Не дам да ме болест дефинише и упркос томе што опет идем на хемотерапије, што имам нове метастазе, што тешко подносим терапије... бар четири до пет пута недељно активно вежбам - испричала је Вања, која је постала узор многима у борби и ставу.

Дукићева је живела на релацији Пула—Задар и била део бодибилдинг тима Морнар, а са тешком дијагнозом се суочила већ у 24. години.

Успешно се тада оперисала и наставила активан живот, као и тренинге, ишла на шестомесечне контроле и све је било у реду до октобра 2019, када јој се рак вратио у агресивнијем облику.

Настале су онда бројне метастазе, те је поновно кренула на хемотерапије и није престајала да тренира јер јој је велика жеља била да наступи на државном првенству у бодибилдингу.

- Изгурам сваку хемотерапију и идем даље. Боже драги, живот је један и настојим да га улепшам што боље могу. Нашминкам се, ставим једну од својих перика, насмешим се и уживам у животу, у сваком тренутку - рекла је у једном од разговора за 24сата Вања Дукић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)