МЛАДИ СРПСКИ БОКСЕРИ: Бокс нам дао шансу да успемо у животу

Novosti online

12. 10. 2021. у 12:53

МЛАДИ српски боксери Семиз Аличић, Омер Аметовић и Алмир Мамић, освајачи бројних медаља у јуниорској конкуренцији, изјавили су да једва чекају сениорски шампионат света у Београду и да ће учинити све да што боље представе своју земљу.

МЛАДИ СРПСКИ БОКСЕРИ: Бокс нам дао шансу да успемо у животу

фото: бсс

На шампионату света, који почиње 24. октобра, бориће се 664 боксера из више од 100 земаља.


- Борбе су наша свакодневица, ринг је наша жила куцавица, у њему се кују и из њега се остварују наши снови. Прошао сам разна такмичења, било је пуно победа, било је и пораза. Бокс нам је дао шансу да успемо у животу и свима препоручујем да уђу у наш свет бокса који је у Србији свуда бесплатан. Никада нисам имао трему, о било ком мечу да се радило, увек сам на то гледао као на нови задатак са којим морам да се суочим и решим на најбољи могући начин - изјавио је Аличић, јуниорски шампион Европе из 2018. године, а пренео Боксерски савез

- Сада, морам признати, како се приближава почетак Светског првенства у Арени, у мени тиња и та позитивна трема - додао је он.

- Осмех ме никада не напушта, са осмехом улазим и излазим из ринга, то је мој заштитни знак, са осмехом ћу храбро ући у сваки меч у Арени и надам се да ће их бити онолико колико буде потребно за освајање медаље - поручио је Аличић.

Аметовић, бронзани са шампионата Европе 2018. године, истиче да не би могао да замисли живот без бокса.

- Бокс је моја највећа љубав, тренирам од малих ногу, бокс тече мојим венама. Бесплатне школе бокса имамо широм Србије и позивам младе да се опробају у овој вештини, један тренинг од сат времена дневно значи много, одвојиће вас од улице, од компјутера, телефона, на крају може да вас учини и репрезентативцем Србије, што је највећа част коју један спортиста може доживети - поручио је Аметовић.

Трећи тинејџер у редовима боксерске репрезентације Србије 18-годишњи Мемић, освајач бронзе на Европском шампионату за омладинце новембра 2020, изјавио је да је бокс веома утицао на комплетан развој његове личности.

- Склонио ме је са улице, а снагу и енергију коју поседујем каналисао на прави начин. Био сам проблематичан, а овај спорт је неутралисао све лоше у мени и истакао све добро. Сад сам у Београду, са мојим драгим колегама из репрезентације, у финишу смо припрема за Светско првенство у Арени. Захваљујем се Боксерском савезу и председнику Боровчанину на свему што су учинили за нас, што су нам дали прилику да се код куће боримо на највећој светској смотри у нашем спорту. Конкуренција је изузетно јака, очекујемо медаљу и борићемо се за њу - поручио је Мемић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)