СРПСКА ЛЕГЕНДА ОТКРИЛА Играо сам за Хрватску док ми је породица ратовала против хрватске државе

Новости онлине

01. 10. 2021. у 08:55

ЖИВОТ пише чудне приче. Једну такву имао је и легендарни српски спортиста.

СРПСКА ЛЕГЕНДА ОТКРИЛА Играо сам за Хрватску док ми је породица ратовала против хрватске државе

TANJUG / Zvonimir Barisin

Владимир Вујасиновић је гостујући у подкасту "Под капицом" испричао досад непознате детаље из своје каријере. 


Вујасиновић је рођен у Ријеци, прошао је млађе категорије Хрватске, одиграо једну утакмицу за тамошњу репрезентацију, иако му се родбина борила у рату против "Лијепе њихове". Но, на крају је завршио у Београду и направио ватерполо каријеру у којој је освојио светско злато, три европска злата и једно олимпијско сребро.

– Мој отац је радио приватно и више није могао доћи до посла. То је рат, не могу да се љутим ни на кога. Мајка је била пословођа супермаркета, а кад се све то почело захуктавати, деградирали су је на продавачицу на железничкој станици. То је био најгори посао. Долазили су добровољци, улазили јој у продавницу, причали јој свашта, били наоружани... Она је тешко проживљавала све то – рекао је Вујасиновић у поменутом подкасту, а преноси "Вечерњи лист".

FOTO: M. Vukadinović

Владимир Вујасиновић

Готово у даху је додао:

– У исто време, Хрватски савез је, претпостављам, препознао моју ситуацију и радио на томе да ме задрже. У том неком стању требало је да почнем да играм за хрватску репрезентацију, са свом том родбином која се брани од хрватске државе, с родитељима који су у проблему. Чак сам и одиграо за Хрватску. Одвели су нас у Немачку, била је то јуниорска репрезентација и то је било незванично... Мислим да Хрватска још није била примљена у ФИНА или ЛЕН. Биле су у Немачкој јуниорска и сениорска репрезентација, ја сам играо за јуниоре рецимо у 18 часова, па у осам увече за сениоре. Два пута смо то поновили.

Открио је и како је завршио у Србији:

– Док сам био у Хановеру или у тако неком граду, нисам ни знао да ми је отац био у Београду и причао са Звездом и Партизаном. Кад сам се вратио с тог путовања, дочекао ме је отац и рекао каква је ситуација. Није било "мораш", већ ми је рекао да размислим и у марту сам био у Београду, почео сам да играм за Црвену звезду и то је то...

БОНУС ВИДЕО  Новак Ђоковић пева "Пукни зоро" - снимак о коме прича Србија

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)