ИЗАБРАО СРБИЈУ УМЕСТО ХРВАТСКЕ: Бивши селектор "баракуда" га жестоко напао! " Бацао столице и вређао судију..."

Новости онлине

27. 09. 2021. у 08:58

ВАТЕРПОЛИСТИ Србије недавно су освојили Светско првенство до 20 година, а један од најбољих на турниру био је Марко Радуловић

ИЗАБРАО СРБИЈУ УМЕСТО ХРВАТСКЕ: Бивши селектор баракуда га жестоко напао!  Бацао столице и вређао судију...

ФОТО: М. Вукадиновић

Момак из Ријеке је подигао прашину у региону када је уместо Хрватске, која га није хтела и сада се каје, изабрао да игра за Србију. 

Бивши селектор у млађим категоријама Хрватске Невен Ковачевић рекао је за „Вечерњи лист“ да је Радуловић направио неколико инцидената.

- Било је више тих инцидената у његовој режији, једном је био непристојан према судији Брали, други пут је бацао столице уочи утакмице са Соларисом. Хинић најбоље зна шта се догодило. Због тог је инцидента пропустио Европско првенство за играче до 17 година 2017. на Малти, а селектор је био Дамир Винцек. То је била васпитна мера према њему, али није истина да га после нисмо звали. Па он је још 2018. био у саставу хрватске репрезентације на Светском првенству за играче до 18 година у Мађарској, кад је селектор био Зоран Бајић. Прешли смо преко његових испада и чинило се да је све у реду - испричао је Ковачевић.

Радуловић је потом прешао у Војводину, што је био почетак приче о српској репрезентацији.

- Ми смо га 2019. године звали да би са репрезентацијом наступио на СП-у за играче до 20 година у Кувајту, селектор је био Јошко Крековић. Послали смо позив на клуб Војводину, где су нам рекли да он више није њихов члан, да је прешао у Раднички, али да ће му пренети позив. Није нам се јавио, али смо ми за сваки случај звали и његову мајку, учинили су то Крековић и Лео Крстичевић из ХВС-а. Она нам се захвалила на позиву, али и рекла да је њен син одлучио играти за Србију - открива Ковачевић.

Сам Радуловић је недавно рекао да је долазак у тим Србије најбољи потез каријере.

- Положај у којем сам био у Хрватској, а то је да нисам добијао скоро две године позиве за репрезентацију, навео ме је да пређем у Србију. У међувремену се отворила могућност да играм у репрезентацији преко Уроша Стевановића, који ми је сада тренер у Радничком. Ја сам за тренутак размислио и одлучио да би то била феноменална прилика, зато што сви знамо шта је Србија у ватерполу. То је најбољи потез који сам икада могао направити, стојим иза сваког свог потеза, а ово је стварно био најбољи могући потез за мене - појашњава Марко.

На Светском првенству у Чешкој, у четвртфиналној утакмици, сусрео се и са својим некадашњим саиграчима из Хрватске. Каже да су од њих стигле и честитке за освојено злато и МВП, али додаје да „неки људи“ нису честитали.

- Саиграче са којима сам играо у клубу и у хрватској репрезентацији добро познајем, било их је троје четворо на првенству и они су ми честитали. Биле су позитивне реакције, а ови људи који ме нису позивали у хрватску репрезентацију, њих и даље нема, не честитају ни за индивидуално ни за тимско достигнуће. Ови који су ми били битни и који је требало да ми честитају, они су и честитали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)