РАСКИНУО УГОВОР СА ЗВЕЗДОМ ДА БИ РАТОВАО ЗА ХРВАТСКУ: Данас се не каје, урадио би поново исто...

Новости онлине

24. 09. 2021. у 12:00

СЕЛЕКТОР хрватских ватерполиста испричао је једну мање познату епизоду из своје богате каријере. Својевремено Ивица Туцак био је члан Црвене звезде, у Београду се осећао сјајно, а затим је раскинуо уговор како би се прикључио рату.

РАСКИНУО УГОВОР СА ЗВЕЗДОМ ДА БИ РАТОВАО ЗА ХРВАТСКУ: Данас се не каје, урадио би поново исто...

Фото: Принтскрин

Током грађанског рата на простору Југославије Туцак је донео одлуку на коју је поносан. Човек који се пожалио на третман хрватских спортиста, каже да би поново узео пушку у руке и бранио Хрватску!

Као репрезентативац Југославије, на позив тренера који га добро познаје, стигао је у Београд.

- Хронологија је врло једноставна. Ја сам потписао уговор за Звезду пред рат, на позив тренера Николе Стаменића који ме је тренирао у репрезентацији Југославије. Тада је Звезда покушала, а касније је и успела да направи велик тим. Отишао сам на његов позив, са жељом да направим напредак у каријери, међутим, рат је то све прекинуо - почео је причу у ''Подкаст Инкубатору'' Туцак.

Како су нереди на простору бивше државе узимали маха, тако је и он почео да размишља о повратку у Шибеник.

- Након годину дана, у мају те 1991. године, покупио сам се и из Београда се вратио у Шибеник. Био сам у Шибенику током лета, кратко отишао да играм у Швајцарској, вратио се и тад више није било избора сем узети пушку у руке и учествовати у рату - додао је бивши ватерполиста.

Ниједну од те две епизоде из свог живота не сматра промашајима.

- Ако ме питате, поносан сам и на једну и на другу епизоду. Звезда није била моја љубав, нити ја навијам за Звезду, али је то тад био искорак у мојој каријери. Било ми је дивно тада, била је то добра екипа и дивно сам се осећао у Београду. Али, понављам, чим су почеле те луде године раскинуо сам сјајан четворогодишњи уговор - објаснио је Ивица Туцак.

Са неким ватерполистима из тог периода и данас је у сјајним односима, а често се дружи са Србима. Већ је причао о Дејану Савићу, а сада је поменуо још једно име.

- Сви ти играчи су и дан данас моји пријатељи. Виктор Јеленић са којим сам играо тада у Звезди је председник Ватерполо савеза Србије, ми идемо заједно на вечере јер ми је он велики пријатељ.

Када би, којим случајем, поново почео рат - Ивица Туцак би све урадио исто!

- Оно што је битно... Ја сам живео у Шибенику, који је био под опсадом и бомбама. Идеш на тренинг у затворени базен, па си сутра у склоништу... Било је тешко трпети. Да се сутра опет деси тако нешто, ја бих опет узео пушку и бранио свој дом и свој град! Рекао сам, постоји разлика између нападања било кога и одбране нечег што је твоје. Нападати никад у животу, бранити увек - закључио је селектор хрватских ватерполиста.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)