СЛАВНА ШПАНСКА СУТКИЊА ОПРОСТИЛА СЕ НА 32. ЕП Сузана Родригез Хатива: "Врата још нисам затворила"

В. Н.

19. 09. 2021. у 19:27

СУЗАНА Родригез Хатива, позната шпанска суткиња одлучила је да на ЕП за одбојкаше окачи пиштаљку о клин. Последњи пут новчић је бацила на утакмици групне фазе између Србије и Португалије (3:1).

СЛАВНА ШПАНСКА СУТКИЊА ОПРОСТИЛА СЕ НА 32. ЕП Сузана Родригез Хатива: Врата још нисам затворила

ФОТО: ЦЕВ

О својим почецима, успесима и повлачењу причала је недавно за сајт Европске одбојкашке федерације.

- Почела сам веома млада и након дуге 21-годишње каријере одлучила сам да се повучем када сам остварила све своје циљеве. Делила сам правду на бројним европским и светским првенствима, три пута на Олимпијским играма и осећам да је сада прави тренутак да престанем, иако бих могла да судим још осам година. За месец дана пуним 47 година и осећам да је ово више него довољно - прича за сајт ЦЕВ Сузана Родригез.

Сузана је рано почела да игра одбојку, јер је у својој школи могла да бира између два спорта, а други је био рукомет.

- Била сам примач, а због висине боља сам била у одбрани. Играла сам клупску одбојку до Универзитета, када сам схватила да не могу да будем студент и играч у исто време, па сам одлучила да будем судија - сећа се Сузана.

Одбојци је веома захвална, јер јој је омогућила да путује, упозна много људи, различитих земаља и култура...

- Ово је сјајна ствар, јер вам помаже да се растеретите као особа - подвлачи Сузана Родригез.

Сузана сматра да је рецепт за успех у сталном учењу и напретку:

- Увек се трудим да дам све до себе. Увек покушавам да учим и да се усавршавам и да размишљам о будућности, јер прошлост је нестала. Увек се трудим да се добро припремим за свако такмичење. Ми смо људи, грешимо, али те грешке морамо да сведемо на минимум. Надам се и да играчи виде да се увек трудим да будем неутрална, да у секунди доносим праве одлуке - каже Родригезова.

Сузана планира да једно време уопште не размишља о одбојци.

- Морам мало да се удаљим, јер ми је неопходна пауза после толико година суђења на високом нивоу. Врата остају отворена, видећемо шта ће донети будућност - рекла је Сузана Родригез, која ради у банци.

ИСПИСАЛА ИСТОРИЈУ

НАЈВЕЋИ успех у каријери јој је дељење правде у финалу олимпијског турнира у Рију 2016. између одбојкашица Србије и Кине (1:3). Било је то први пут да жене, други судија је била Американка Патриција Волф, деле правду у финалу.

- Тада смо исписале историју и због тога ми је то најзначанија утакмица у каријери.

БОНУС ВИДЕО - НОВАК ЗАПЕВАО "ПУКНИ ЗОРО"! Погледајте снимак о ком прича Србија, Ђоковић одушевио госте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)