ЈАЧИ СМО ОД АЗУРА: "Они су талентовани, али пресудиће наше искуство"

С. КРСТОВИЋ

17. 09. 2021. у 08:00

"АЗУРИ" су вечита инспирација европским првацима. Одбојкаши су своја прва два злата на шампионатима Старог континента освајали баш против Италијана, прво 2001. у Острави (3:0) и друго 2011. у Бечу (3:1).

ЈАЧИ СМО ОД АЗУРА: Они су талентовани, али пресудиће наше искуство

FOTO: CEV

И мада делује необично, њихов сутрашњи (21.00) полуфинални дуел у Катовицама биће први после десет година на европским првенствима.

- Италија је подмладила селекцију, направила смену генерација, и нова је прилично талентована и на њу и те како треба обратити пажњу у будућности - истиче у разговору за "Новости" коректор Србије Дражен Лубурић.

Италијани су после Олимпијских игара драстично променили тим. На клупу је уместо Блегнија сео Ди Ђорђи, у тиму нема шесторице из Токија (Зајцев, Хуанторена, Ветори, Пјано, Ковар, Колачи), тако да су сада узданице сјајни техничар Ђинели, Анцани, Миколети, Лавија... "Азури" су бриљирали у Острави, остварили седам победа уз сет количник 21:2, у четвртфиналу су прегазили Немачку са 3:0. Мада делују импресивно, наши више воле што се са њима боре за улазак у финале.

- Ово је моје треће узастопно полуфинале. Пре четири године Фортуна нам је окренула леђа против Немачке, јер смо испустили 2:0. Срећом, утешили смо се бронзом. Све нам се то вратило 2019, када смо постали прваци Европе. Надам се да ћемо имати среће и ове године, наравно и знања, умешности да прођемо у финале. Италија има много надарених и нових играча. Ипак, сматрам да смо као тим и даље у предности, да би искуство требало да пресуди у нашу корист - наглашава Лубурић.

Срби су јуче имали два тренинга уз рад у теретани. Вежбаће и данас и правити план за сутрашњи дуел са азурима, с којима од 1995. увек воде жестоке битке.

- Напредујемо из меча у меч. Кроз утакмице добијамо смиреност и самопоуздање. Зато се надамо да ћемо се из Катовица кући вратити насмејани - оптимиста је Лубурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)