ОДЛИЧНОМ САРАДЊОМ ДО ВРХУНСКИХ РЕЗУЛТАТА: Министар Удовичић са челним људима европског и светског бадминтона

Новости онлине

14. 09. 2021. у 22:10

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са председником Европске бадминтон конфедерације Петером Тарцалом и директором Светске бадминтон федерације задуженим за развој Давидом Кабељом.

ОДЛИЧНОМ САРАДЊОМ ДО ВРХУНСКИХ РЕЗУЛТАТА: Министар Удовичић са челним људима европског и светског бадминтона

Фото: Министарство омладине и спорта

Они су том приликом разговарали о највећем светском такмичењу за децу школског узраста, Школаријади, чији је домаћин Србија, али и о могућој организацији Европског првенства у бадминтону за јуниоре у Београду наредне године.

Фото: Министарство омладине и спорта

- Бадминтон је спорт који од најранијег доба привлачи пажњу и има широку и рекреативну и професионалну базу, што га чини јединственим. Много је оних који су бар покушали да се опробају у овом спорту кроз игру, али је у Србији и све више деце и младих који бадминтон бирају као спорт у коме имају највише спортске циљеве. Резултати наших такмичара, посебно у млађим категоријама, најновији успеси бадминтон јуниорске репрезентације Србије су одлични и надам се да ће управо они кроз овако одличну сарадњу, размену искуства и знања са највећим зналцима из Европе и света, довести Србију до врхунских и сениорских резултату - изјавио је министар Удовичић. 

Саговорници су се сложили и да се управо кроз организацију међународних спортских смотри најбоље ради на даљој популаризацији спорта, и да би Европско првенство у бадминтону за јуниоре наредне године била уз то и одлична прилика да се Србија још једном покаже као одличан домаћин.

Састанку су присуствовали и генерални секретар Европске бадминтон конфедерације Брајан Агербак и председник Управног одбора Бадминтон савеза Србије Радомир Јововић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)