БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ У ЧАСТ ХЕРОЈА СА КОШАРА: Меморијал у Сомбору за Мирослава Гуцуњу

Novosti online

11. 09. 2021. у 12:15

МИРОСЛАВ Гуцуња, један од српских јунака са Кошара, неће бити заборављен!

БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ У ЧАСТ ХЕРОЈА СА КОШАРА: Меморијал у Сомбору за Мирослава Гуцуњу

ФОТО: БК Сомбор

Након првог меморијала који је одржан 2019. у његовом Сомбору, потом паузе због коронавируса, боксерски клуб из тог града је уз подршку репрезентативца Србије Вељка Ражнатовића и фондације “Јунак” успео да се избори да Мирослав добије и своју улицу северу наше земље. Сада је на реду други меморијални турнир, спектакл који ће подсетити на јунаштво Мирослава, али и његових другова који су дали живот за отаџбину.

- Нашу браћу никада не смемо да заборавимо. Да није било таквих јунака кроз историју, не би било ни наше Србије. Сви морамо да устанемо када их спомињемо, да то радимо са највећим могућим поштовањем - изјавио је Стојан Кнежевић, алфа и омега Боксерског клуба Сомбор и организатор Меморијала “Мирослав Гуцуња”.

Вечерас од 18 сати у Улици краља Петра Првог у Сомбору у ринг ће прво ући шампиони Србије, БК Сомбор, који су своју титулу посветили управо јунацима са Кошара. 

Пре турнира који ће имати 11 мечева организован је пријем за све боксере код градоначелника Антонија Ратковића, а уз помоћ Боксерског савеза Србије, Боксерског савеза Војводине и Удружења ратних и војних инвалида Сомбор организован је и богат културно-уметнички и спортски програм. 

Након предавања кубанског боксерског тренера Даниела Рамиреза, гости ће моћи да погледају и наступ дечјег хора Српске православне цркве, а посетиоци ће моћи да уживају и у већ традиционалној бакљади, која је увек присутна када БК Сомбор организује спектакле у свом граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)