ТУРНИР ШАМПИОНА У УЖИЦУ: Јединство чека Звезду, Тент и Уб

Танјуг

07. 09. 2021. у 14:01

ЖЕНСКИ одбојкашки клуб Јединство из Ужица организује Турнир шампиона 9. и 10. септембра у Хали спортова у Великом парку, уз учешће Црвене звезде, Тента и Уба.

ТУРНИР ШАМПИОНА У УЖИЦУ: Јединство чека Звезду, Тент и Уб

ФОТО: Н. Јанковић

Спортски директор ОК Јединство Весна Читаковић Ђуришић каже да је идеја за овај турнир зачета пре два месеца и да ће Ужичани имати прилику да гледају добру одбојку.

- Надам се да ће хала у Ужицу поново бити храм одбојке и волела бих да Ужичани доведу децу, школарце како би видели како је то некада изгледало - рекла је Читаковић Ђуришић и подсетила да је Јединство, поред Црвене звезде, женски клуб са највише трофеја, а био је и вицешампион Европе.

ФОТО: Н. Јанковић

Тренер Јединства Томислав Кукањац истиче да ће предстојећи турнир одбојкашицама послужити као добар спаринг.

- На турниру ћемо видети где се ми налазимо по квалитету у односу на суперлигашке екипе. Иако су они фаворизовани у дуелу са нама, то не значи да се нећемо борити, поен по поен, сет по сет. Пружићемо што бољи отпор, па можда и победимо - каже Кукањац.

Он додаје да екипи много значи повратак одбојкашица Марије Томашевић и Анђеле Ненадић.

- Оне су нам велико појачање јер је овај играчки кадар претходне године имао тешку сезону. Имамо талентовану екипу и мислим да смо на нивоу Прве лиге - објашњава тренер Јединства.

Капитен Јединства Бојана Фаћол тврди да су одбојкашице овог клуба добро тренирале и да је атмосфера у екипи одлична, што је, како каже, најбитније.

- Овај турнир је, пре свега, добра прилика за нас јер је то добар спаринг. Даћемо максималан отпор и видети где смо у односу на те боље, суперлигашке екипе. Жељно ишчекујемо Турнир шампиона - истакла је Фаћол.

Турнир почиње у четвртак у 17 часова, а улаз је бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)