СРБИЈО, БУДИ ПОНОСНА! Мина Поповић свесна да су одбојкашице ове године направиле изванредан резултат

С. КРСТОВИЋ

06. 09. 2021. у 20:33

МОРАЋЕ дани да прођу да одбојкашице преболе пораз од Италије (1:3) у финалу 32. ЕП у Београду и да схвате да су овог лета направиле фантастичан резултат.

СРБИЈО, БУДИ ПОНОСНА! Мина Поповић свесна да су одбојкашице ове године направиле изванредан резултат

FOTO: N. Skenderija

Срце је хтело трећу узастопну европску круну, али је умор био јачи и наше златне девојке су сузних очију примале сребрне медаље. И не заборавимо, пре месец дана су се из Токија вратиле са олимпијском бронзом.

- Мислим да још нико од нас није свестан колико је ово, заправо, велики успех - истиче сјајна блокерка Мина Поповић. - Све смо желеле то злато и зато нам је свима много жао. У овом тренутку преовлађује тај утисак. Али, стварно би требало да будемо свесни тога да мало која репрезентација, као наша, има овакав континуитет медаља и да једна мала Србија може да буде пресрећна и да се поноси одбојкашком заједницом, репрезентацијом и свима који су учествовали у свему овоме.

ПОШЛЕ СУ НАМ И СУЗЕ

МИНА Поповић признаје да их је све дирнуло када им је селектор Зоран Терзић на тајм-ауту рекао да су најбоље на свету:

- Био је то емотиван тренутак и мислим да су већини кренуле сузе. Емоције, које смо скупљале, а које нисмо могле на прави начин да избацимо, кад год смо нешто радиле, није било времена да се размишља о томе или када би се нешто лоше десило ишло би се даље, даље, све до момента где су испливале све те емоције. Био је то тренутак нашег заједништва, стварно јак и емотиван.

Српкиње су после шест година доживеле први пораз на европским првенствима. Истина, у незгодном тренутку су, пред својим навијачима, изгубиле. Али, велики је успех бити и други у Европи.

- То је, стварно, невероватно. На последња три европска првенства играле смо три финала, освојиле два злата и сребро - примећује Поповић.

Вероватно је и умор узрок пораза од Италије, јер је финални меч био 17. за 41 дан.

- Могуће, али је било много ствари које су утицале на крајњи исход. Ово је стварно било ненормално лето у којем смо одиграли два велика такмичења у тако кратком временском периоду. То је сигурно оставило трага на физички део. Да су се Игре одржале прошле године, можда бисмо имале више времена да се припремимо за ЕП и можда би било другачије. Али, реалност је да се овако завршила репрезентативна сезона.

На опаску да је финале решено средином трећег сета, Мина наглашава:

- Први сет је био неизвестан и преломиле смо га у нашу корист. У другом су то оне урадиле, а у трећем се осетило да нисмо имале више енергије и снаге и што се каже, био је њихов дан.

ХВАЛА БОГУ ДА СМО ЗДРАВЕ

ЗА време припрема, које су почеле у мају било је и проблема...

- Али, не превише. Бранкица Михајловић није успела да буде уз нас, сигурно је да је фалила екипи. Остале девојке сигурно да је стигао умор. Хвала богу да смо издржале до краја, да није било тешких проблема, хвала богу да смо здраве - истиче Поповићева.

Мина очекује да ће добити од селектора Зорана Терзића, који је и тренер Фенербахчеа, неколико дана одмора, јер је свима неопходно да опораве и главе у тела, као и да се слегну емоције. На констатацију да је Србија била срећна што је 2007. у Луксембургу освојила сребро, а да су сада тужне због пораза у финалу. У оба случаја, с друге стране, мреже била је Италија.

- То говори о нашем напретку. Увек кажемо да је ова репрезентација навикла и људе, навикла и нас да освајамо, да смо увек у врху, да смо најбоље и тако смо дошле до тога да нам сребрно не делује као велики успех, а стварно није тако. И сада можемо да будемо задовољне и срећне - истиче Поповићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)