ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ СРЕЋНЕ ПРЕД НАВИЈАЧИМА: Умор током меча се појави, али огромна жеља све то избрише

С. К.

29. 08. 2021. у 18:33

БЕЗ обзира на то шта ураде на Европском првенству у Србији, Бугарској, Хрватској и Румунији, наше одбојкашице заслужују дубоки наклон.

ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ СРЕЋНЕ ПРЕД НАВИЈАЧИМА: Умор током меча се појави, али огромна жеља све то избрише

FOTO: M. Vukadinović

Српкиње су од 25. јула до 25. августа одиграле 13 утакмица на Олимпијским играма у Токију и у групи А Шампионата Старог континента у Београду. Синоћ су 14. пут изашле на тарафлекс, јер су у осмини финала одмериле снаге са Мађарском. Уколико су оправдале улогу фаворита, 1. септембра играју са бољим из дуела Хрватска - Француска.

Оно што даје снагу европским и светским првакињама су навијачи. Жељне пуних трибина са много емоција улазе у сваки меч у "Штарк арени". Хук навијача их мотивише да играју што боље могу и надају се да ће успети да верну публику обрадају златном медаљом. Био би то велики подвиг, али свака од одбојкашица истиче да ужива када игра пред пуним трибинама.

Изабранице Зорана Терзића истичу и да су навикле да преко лета играју доста утакмица за репрезентацију, јер годинама уназад су у исто време Лига нација и неко велико такмичење. Ова је била специфична, па се десило да се за три месеца одрже и Лига нација и Олимпијске игре, где су Српкиње биле треће, и континентални шампионат. Зато су најискусније прескочиле Лигу нација, у којој су се наметнуле и место међу 14 избориле Катарина Лазовић, Сара Царић и Јована Коцић.

БУДУЋНОСТ Сара Царић/FOTO: M. Vukadinović

- Сигурно је да смо навикле на оваква лета. Сваке сезоне је исто, играмо најмање два такмичења. Али, научиле смо да се опоравимо и спремимо за нове изазове - истиче блокерка Мина Поповић.

И поред бројних утакмица увек нађу мотив и жељу за доказивањем. А срећне су када обрадују нацију.

- За време меча појави се умор, али огромна жеља све то избрише, јер одавно нисмо играли пред публиком, нарочито нашом. У том тренутку се заборавља на умор. Признајем да смо изненађењем доласком великог броја навијача у групној фази. То нисмо очекивале, а њихова подршка нам и те како значи. Они нас чине срећним, дају ветар у леђа. Надам се да ће тако бити до краја - наглашава Поповићева.

И остале девојке исто размишљају, радосне су због публике, што могу да играју пред својим пријатељима, комшијама, рођацима. Али, признају, као недавно либеро Силвија Поповић, да се деси да их умор стигне за време утакмице, због чега долази до пада концентрације.

Било како било, уколико изборе полуфинале, Српкиње ће за 44 дана одиграти 17 стресних утакмица.

И зато, свака част девојке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)