ТАЧНО ЈЕ - РАДИМ У СРБИЈИ, АЛИ МЕДАЉА ЈЕ И ЗА ГРУЗИЈУ! Емотивни Зураб: "Сви знају да сам Грузијац, имао сам обавезу према двема државама"

Новости онлајн

13. 08. 2021. у 10:38

СРБИЈА је на недавно завршеним Олимпијским играма у Токију освојила девет одличја, а за бронзу у рвању заслужан је Грузијац, Зураб Датунашвили.

ТАЧНО ЈЕ - РАДИМ У СРБИЈИ, АЛИ МЕДАЉА ЈЕ И ЗА ГРУЗИЈУ! Емотивни Зураб: Сви знају да сам Грузијац, имао сам обавезу према двема државама

Фото: Зоран Јовановић, Инстаграм принтскрин/zurab.datunashvili

Он се недавно огласио на друштвеним мрежама и захвалио је свима који су му била подршка. Како је истакао, он је имао обавезу и према Србији и према Грузији да освоји медаљу, јер осећа да представља две државе.

- Желим да вам се свима захвалим што сте стали уз мене и охрабрили ме. Свака особа која је веровала у мене допринела је мојој олимпијској медаљи. Увек сам осећао подршку људи из Грузије и то ми је дало много мотивације. Тачно је да данас радим у Србији и да моја медаља припада овој земљи и народу, али и овде представљам Грузију! Сви знају да сам Грузијац. Сходно томе, имао сам обавезу према двема државама да освојим медаљу и драго ми је да су се моје наде испуниле - обратио се Зураб људима у Грузији, а потом и Србима:

Фото М. Вукадиновић

- Желео бих да изразим своју посебну захвалност Србији и српском народу, јер су ме провели кроз најтеже време, веровали су ми када су многи сумњали, дали су ми све што ми је потребно. Захваљујући њима успео сам да наставим своју омиљену активност и постигнем циљ који се зове олимпијска медаља.

Фото Танјуг

- Овај олимпијски циклус, који је почео након Игара у Рију, показао се као веома проблематичним за мене. У почетку, после тешке повреде 2017. године, нисам знао да ли ћу моћи да наставим да се бавим спортом. А онда су почели проблеми у Рвачком савезу. Пошто се нисам слагао са неправедном одлуком тренера, на крају сам постао предмет прогона и угњетавања, па нисам могао да тренирам, нити да идем на турнире. На крају су ови проблеми престали тако што сам био приморан да напустим земљу. С обзиром на такве проблеме, природно сам задовољан и захвалан за резултат који сам постигао у Токију.

Борићу се за злато у Паризу! Хвала још једном свима - закључио је Датунашвили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)