НЕНАД БОРОВЧАНИН: Александар Вучић је олуја у леђа српског бокса! Племенита вештина у Србији поново има будућност!

Novosti online

25. 06. 2021. у 15:12

БОКС у Србији доживљава препород. У последње четири године, од када је на челу БСС, некадашњи професионалнии првак Европе, Ненад Боровчанин десило се много лепих ствари за бокс. Ипак, и поред свега и периода када је племенита вештина у Србији поново оживела, чак седам година се чекало да поново крене да се финансира од стране државе.

НЕНАД БОРОВЧАНИН: Александар Вучић је олуја у леђа српског бокса! Племенита вештина у Србији поново има будућност!

Фото: БСС

Наиме 2012. и 2013. године у време вођења савеза од Велизара Ђерића, БСС је добио 14.000.000 динара али та средства уопште није оправдао. Због тога је Министарство омладине и спорта повело судски спор против Боксерског савеза Србије и средства су изричито морала да се врате. 

- Један од мојих претходника, није за 2012. и 2013. оправдао буџетска средства, добијена од Министарства омладине и спорта. Спор је вођен дуго и морали смо да платимо његов дуг. Са каматама дуг је порастао на чак 32 милиона динара. Због тог спора, БСС већ седам година није на буџету и због тога нисмо могли бити финансирани – истакао је Ненад Боровчанин, а преноси званични сајт БСС.

Наишли сте на разумевање председника Александра Вучића и Владе Србије. И прошле недеље БСС је уплатио 32 милиона динара ка Министарству омладине и спорта. 

- Плус смо раније вратили 70.000 еура у динарској противвредности, дуга по судским пресудама, да бисмо одблокирали рачун. А сада сви заинтересовани имају на увид и налоге за пренос, где се тачно види цифра коју смо уплатили.

Пуно пута Ненад Боровчанин је рекао да је помоћ коју боксу даје председник Александар Вучић, готово олуја у леђа. Бокс је оживео у градовима широм Србије. Све је више клинаца који тренирају у Бокс. Супер лига Србије улази у завршну фазу, Регионална лига је почела.

- Плус смо вратили 70.000 еура дуга по судским пресудама , да бисмо одблокирали рачун – додаје Боровчанин. – И све то је решено захваљујући председнику Вучићу,  човеку који је имао разумевања за наше проблеме, поред свих оних силних државних обавеза и спољних притисака којима је данас изложен, закључио је Боровчанин.

У Србији бокс заиста доживљава Другу младост. Београдски победник је изазвао одушевљење међу 300 учесника. Недавно смо освојили неколико медаља на Балканијди. Боксери су освајали медаље и на Европском првенству за омладинце и за јуниор. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)