ЈЕДАН ТИМ - ЈЕДАН ЦИЉ: Олимпијски комитет представио "одело" српских такмичара (ФОТО)

Novosti online

16. 06. 2021. у 21:25

Вечерас је модном ревијом у башти Олимпијске куће у Београду представљена олимпијска колекција Тима Србије за Игре у Токију. Српски олимпијци ће на XXXИИ летњим Олимпијским играма у Јапану носити опрему пољског бренда 4Ф, као и на претходним Играма у Рију 2016. године.

ЈЕДАН ТИМ - ЈЕДАН ЦИЉ: Олимпијски комитет представио одело српских такмичара (ФОТО)

ФОТО: Олимпијски комитет Србије

Специјални гости на модној писти били су представници олимпијског тима који ће бранити боје наше земље у Токију, Јована Арсић, Мартин Мачковић, Милош Васић (веслање), Милена Рашић, Бјанка Буша (одбојка), Сања Вукашиновић, Милутин Стефановић (стрељаштво), Чаба Силађи (пливање), Ања Обрадовић (џудо) и Никола Јакшић (ватерполо).

Олимпијску колекцију Тима Србије креирао је 4Ф дизајнерски тим који чини 20 људи. Читава колекција базирана је на националним мотивима и бојама Србије, у складу са најновијим модним трендовима и технологијама. Имајући у виду да се Игре одржавају у Јапану, у изради колекције коришћени су и мотиви земље Излазећег Сунца.

Колекција се састоји од четири линије: свечане униформе за церемонију отварања, опреме за тренинг, опреме за слободно време и свечане опреме за церемонију доделе медаља. Колекција је употпуњена великим бројем додатака, укључујући патике, наочаре за сунце, капе, торбе, ранчеве и пешкире.

Одбојкашица Милена Рашић, освајачица сребрне медаље на Играма у Рију, вечерас је била једна од спортискиња које су представиле јавности олимпијску колекцију нашег тима и није крила одушевљење.

Мислим да су Олимпијски комитет Србије и бренд 4Ф још једном отишли корак даље, и након сјајне опреме коју је наш тим носио у Рију, урадили све да се осећамо комотно током целог боравка у Токију. У овој колекцији много пажње се посветило свему што је спортистима битно, као што је удобност и комфор, али и неким детаљима, као што је дизајн, који пријају свима. Биће право уживање носити опрему из нове колекције – рекла је Милена Рашић.

Занимљиво је да се колекција састоји од 80 комбинација боја и дезена, а њене основне боје инспирисане су српском националном заставом, користећи ватрену црвену, интензивно плаву и чисто белу боју.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)