ОИ БЕЗ ПУБЛИКЕ: Јапански синдикат лекара тражи одржавање такмичења без навијача

Новости онлине

27. 05. 2021. у 13:02

Јапански синдикат лекара саопштио је данас да се залаже за одржавање Олимпијских игара у Токију без присуства публике, услед пандемије корона вируса.Десет јапанских области, укључујући и Токио налази се у вандредном стању због раста броја заражених корона вирусом, а очекује се да јапанска влада те мере продужи у петак.

ОИ БЕЗ ПУБЛИКЕ: Јапански синдикат лекара тражи одржавање такмичења без навијача

Фото архива ВН

Мањи синдикат здравствених радника, који окупља 130 чланова данас је позвао на отказивање Игара, упозоравајући да би могло доћи до "катастрофе".

Према бројним анкетама јапански грађани се у великој мери противе одржавању такмичења, које би требало да траје од 23. јула до 8. августа.

Лекарски синдикат Токија, који има више од 20.000 чланова, није затражио њихово отказивање, али је председник те организације рекао да би "минимум било организовање Игара без гледалаца".

Раније је донета одлука да на Олимпијским играма неће присуствовати гледаоци из иностранства, а то ће бити први пут у историји игара.

Коначна одлука о присуству домаће публике очекује се у јуну.

Из синдиката лекара позвали су јапанску владу да одмах предузме оштрије мере у борби против корона вируса, уз оцену да је то "последња шанса" да се инфекција стави под контролу пре Олимпијских игара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)